21/22 NON-JUPAS 專區 [3] 慎防伸手黨

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
IM最早12月23號出offer
想問如果本身asso讀緊science
想轉去中大讀哲學有無機
Ching點知道的
唔洗in?
得嘅 有都冇壞
睇下你收direct定係conditional offer
有啊!
我就喺讀hkcc
我揀咗values and ethics 同埋critical thinking
都有A
唔該曬Ching
如果而加報city嘅 係咪main round完咗先會出interview同offer
總有班人唔洗in 最快聖誕前有結果
然後1月中至二月頭會出一大堆 之後就好少
佢地著數先 先到你
想問hku cu 幾時會派offer/interview
係咪main round嘅application都會review
Metaphysics無點睇
但因為本身好鐘意 知哲學都分好多門派會自己睇哲學書 會睇勞思光本存在主義同埋思想方法 有睇陶國璋啲lecturer 聽佢講東方哲學 因為本身鐘意東方哲學
如果可以比個interview我我有信心可以答佢啲問題 睇佢個中文intro上帝存在個啲問題都有基本方向
想問下報CU個陣發現我填漏左個program 做second Choice衰on9以為要分開報 點知依家含含地冇得填返 有冇師兄知想報返要點!
跟住發現同諗點解中大哲學個班開荒牛可以咁勁
究竟佢地個腦個思考方式喺點
請問hkcc 想year1走入教大 dse中文2左係咪冇可能?定係考返igcse就有機會?仲使唔使睇dse其他科成績?因為我都唔係考得幾好best5 15
Thx 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞