「天穗之咲稻姬」有無人買咗?

948 回覆
49 Like 13 Dislike
未用過

我而家只識1-2種打法
登鯉 + 暴陀螺, D怪就撞黎撞去死咗堆
而家刷100層都係登鯉, 再放毒, 慢慢拖
天河就唔太識點用
一開始以為全部一家人黎,點知金太臭串到想殺左佢,老豆又on99咁,個女就好港女

比心機種米仲多過打怪
結局劇透
呢隻game好值得啲日系大廠反思同學習
製作真係超認真落功夫,好肯定好多年冇遇過一隻日系會值得深入研究咁玩
同埋行動決定能力點升呢下好過啲preset或者random成長率
其實都某程度反映到而家d公司d人做野能力

大廠有嘅係資源,但無熱誠無'心'做好呢樣野

細廠有嘅係熱誠同心,但就無資源去support

同Ready Player One個boss心態幾似,為搵錢而搵錢同為興趣而搵錢做出黎嘅野已經差好遠
天河係玻璃大砲維持血量用
15級出一次打中怪回18%血, 就算裝咗不能回血枝魂用天河一樣照回血

優點, 15級加埋怪撞怪可以清地圖咁滯
缺點, 用技量多, 起手式慢
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=32389&snA=293&tnum=1

想回血, 又唔想拆走粒魂
唔更新v1.07就ok了
其實玩玩吓後面覺得金太都幾型

不過最勁其實係飼丸
飼丸帶咗好多動物返村, 超正
今次仆街鳥
真.動物傳心師
白金咗都心思思得閒開game種吓田
我爭50種食物, 因為好少食飯
不過種田嗰部分真係幾過癮
想問蛇叉+ 要用咩原料?
金太又冇出。
鐵鏟+ 古鐵鏟+ 大業物鏟+
同天階一樣
想問下古鐵鋤頭+係咪都係 200 層出?
我打夜晚打左幾十次都冇,反而出多左把古鐵鎌刀+俾我
你打到把限定, 如果合咗武器, 再去打佢會出多把俾你, 直到你身上有一把為止

s/l 喇, 總會load 到出嚟
今趟米試吓加毒性先
唔係搞啲徒長唔掂
又唔駛 SL 嘅,反正我都 farm 緊花紋鋼
日常作業:
日:71-80 花紋鋼,200 古鐵鋤頭
夜: 61-70 花紋鋼,100 八雲水精
update 1.07之後玻璃大砲危險咗, 而家拿拿着返件龍狩裝+體力枝魂先夠膽少血打
黏性好難加,加多D黏土又話毒

D蟲又唔知用咩殺,係咁上升
守護祕藥
無就用鹽
毒性可以抑制徒長同水稻過長問題
不過要小心使用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞