「天穗之咲稻姬」有無人買咗?

948 回覆
49 Like 13 Dislike
有冇ns玩家包膠有冇lag機之類
隻GAME 如果十分滿分,你會比幾多分?
優點缺點係咩?

我訂左第二水,下星期初攞
11月驚喜之作
有冇人知灣仔仲有冇貨
如果要我比分的話我會比7/10, 未算神作但絕對好玩

優點
耕田有好多細節位要注意, 天氣, 水位, 除草, 整地, 插秧……
收成時米o既質素會影響你今年角色成長, 要種到好米就要留意呢d細節

故事方面我覺得不過不失, 可以睇到主角既成長, 人際關係既轉變, 唔同人物既背景,而且有d位我係覺得幾搞笑, 例如金太救結既原因

戰鬥方面我覺得係傾向無雙feel, 打擊感係幾爽, 連技都算流暢, 有d時候你仲可以用埋地型傷害去打怪

副本方面關卡算多元化, 而且設計都有心思, 例如唔同副本地型環境會唔同, 令副本難度增加之餘仲令到你推圖個時唔係一條大直路就可以過關加上副本會有寶箱, 有d都收得幾隱蔽下, 鼓勵你周圍探索成個關卡至於關卡難度係有,boss有挑戰性, 但又唔算hardcore, 唔夠打返去耕田好自然會夠打有d素材係要刷但又未去到要肝

缺點
雖然種田有好多細節位, 但方式年年都一樣, 例如插完秧之後朝早起身你會睇水位, 施肥, 之後出去打怪, 打到晚黑返黎又再施多次肥, 之後食晚餐, 每一日既過程都係咁, 太過重覆未必個個都鍾意

人物故事有d係放左係支線同食飯既對話度, 而且觸法條件唔係好清楚, 你清主線係唔會知道哂所有野

副本雖然係多, 但去到主線中後期佢會叫你連舊boss再打多次, 唔鍾意重覆既玩家未必會鍾意

Overall我覺得隻game唔差, 亦都希望佢會出DLC/續作不過假若你唔鍾意d task太過重覆的話我就唔太推薦呢隻game
收到通知,可以今日攞GAME 了
英文封面有中文字幕
D 畫風幾正, 係咪ATLUS 間廠出架??
過左咁多日週圍都無貨.......
獨立細廠
間嘢得兩個人多多支持
WTF台仔研究話防蟲防草藥係放喺肥區先有效,灑落田反而無效
我早幾日訂左,頭先通知有了
英文封面有中文字幕,$310

但唔知有冇現貨,你可以去問下
深水埗直銷網
觀塘賣緊285喎 switch
有現貨
冇計,之前全港都冇貨
幾廿蚊豪比佢
等Steam特價先買
310都平過eshop 買
eshop 兩舊幾,墨西哥
開台灣paypal用香港信用卡買
巴打 求地址
https://www.sweetymagic.com/

你自己打去問下仲有無....
我都係係第度見到..
問到有話我知...
我可能都轉頭出去買..
原來你都未買
個網唔見有呢隻GAME
佢有放carousell
第二水會唔會照原價賣??
NS..358??
原來係呢間Developer...: Edelweiss

https://store.steampowered.com/search/?developer=Edelweiss
直銷網個FB 有POST,可以MSG 問下
https://www.facebook.com/DirectBuyHK.FansPage/posts/3696026993787837

我早幾日訂左,佢收我310普通版
如果你WALKIN 買,我唔知仲係唔係呢個價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞