「天穗之咲稻姬」有無人買咗?

948 回覆
49 Like 13 Dislike
初先係必出(初回)
R越低越易就
我去到叫我探索西邊要塞,但我都係出得兩個人去掙集

已經用個bb去採晒所有採集地,都得冇觸發多隻狗
衫整邊件好

個鬼族編繩係邊打?我完全冇印象

新手應該有無話振左咩先?
角色基本值
力量103, 體力98, 飲食109, 運氣98, 神氣96

達標第二日朝早就會學識
推埋要塞繼續故事
溫馨提示, 秋收完哂收成先好入霧隱城
投石垣、牙坑道、鼬鼠之焰硝窟、永夜之內城
先玩兩年蜜月期種吓米推故事
初期好多裝備都有用處, 有時可能响地圖入面即場換裝

有頂夏天草笠可以先整, 不過要開咗紡織小屋先, 你儲定多少少莎草, 一開任就可以即起會比較理想
見佢出可以收割個 message 就收,通常係上晝。
收完掛完就夜晚。
第二日乾就做埋下面堆野。
今日打葦隱我都失敗咗N次...
又到姦田時間都係姦咗先算
咁就早得滯, 除非你想升香氣
冇記錯出完提示過一日之後割就係一般收割
次次種極個香氣都係低過數量味道有乜解決方法 唔知自己做錯邊個步驟
香米要出穗期唔落水,同埋磨糙米
通常整一兩年拉返高就算
啲真價枝魂係咪食左就冇架啦?
磨糙米真係蝕鬼哂白米量
要20個花紋鋼升真價
都城換都要667個白米
但係唔種香米神力又唔易升, 消化力枝魂遙遙無期
除咗齋收集、採集同挖掘升嗰啲真價之外, 總之要換親就消耗物品

我記得有件裝升一格真價要5百萬木魄加200大吟釀
嘩,未玩到咁後

進度好慢,晚晚食薄片,再係個屎坑度挖返啲薄片出黎
你破咗一百天返之後好快就會過埋200
然後就要面對

薄片我真係一塊都冇食過
响屎坑挖返啲薄片出嚟食嘅感覺有啲噁心
好撚on9 出面全部賣晒,入咁撚少貨都唔知做乜柒

上psn買算鳩數
窮人衝關糙米用法:
食5碗糙米飯, 第2日就好勁
你又啱

用晒D農藥
美觀勁低

https://hyperwiki.jp/sakuna/enchant/#t7
其實 "米の品質で入手できる枝魂" 係指主角能力值?
300力500香 拎全力全開
我米就種到 (左面 力+705, 香+737)
但主角未去到呢個數 (右面 力495, 神氣(香)361---唔夠500), 所以未拎得?
冇落鹽個鹽害都係咁上
日日堆個解毒 30 幾多水都唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞