[葵青]- 青衣樓討論區

680 回覆
9 Like 46 Dislike
你個名

偉景就嚟30年要比錢大執
成個屋苑都有30年
我買嗰時換咗水喉電線
而家黨鐵原來20蚊就搭到機場快線?

利申好耐無搭過唔知行情
晨早專線only
有咗好多年
翠怡青怡
當日住盈翠返ifc搭呢個專綫真心爽
完全係日式特急列車 2站落車仲保證有位
曉峰呎價平
車位仲平
環境黎講應該青怡最好,每座入口都有燕子巢,向對青衣公園一流,但樓齡大加上長實樓就諗清楚啦

翠怡除左向海之外(但望墳)個環境都一般,唔係車聲就係工廠區d雜聲,空氣麻麻
其實空氣麻麻係咪即係間屋好易入塵
即係共用啦
青衣除左灝景灣同盈翠,其他都係狗也不屌
因為咁想買宏福,但車位問題

曉峰係唔係真係多蚊,同仲有咩問題?見佢5分鐘屋苑巴士到青衣站
大堂係第三期叫好少少
蚊又唔算好多因為成日落藥,落雨前飛蟻就爆多,間唔中有啲小昆蟲...成個屋苑好似係森林入面,算係咁...自成一閣,親親大自然
次次經過曉峯
都會俾個深山吸引住
曉峰唔算多蚊,但係會有其他小昆蟲。
車位抵租,shuttle bus 你預上車+行埋上香港站月台大概10分鐘。

利申:住左幾年,因為個人鐘意偏僻少少,所以大致上覺得冇乜大問題
預上車+行埋上*往*香港站月台大概10分鐘
有冇話邊座邊個單位比較好?
我budget只係買到入門兩房
會唔會濕氣好重,住耐D會好易病?
所有兩房單位開則一樣,所以主要睇座向同景觀。
我早幾個月睇過幾個位,覺得以下比較好:
2座內園景
1座向青衣西路 (但係起碼要中高層嗰景先夠開揚,同埋要避開樓下嗰smoking area)

我自己就1座內園景,夏天會西斜
我覺得還好,有時覺得屋苑裡面仲冇出面咁焗
以前住過第二區,潮濕嘅日子大堂出面d磚會濕到跣腳,反而曉峰呢幾年未試過
長宏邨果D公屋果既走廊,大堂.
一到春天/潮濕嘅日子.
真係全部滴水
我未搬入曉峰園之前都以為會係咁,但係住落又覺得ok 喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞