[葵青]- 青衣樓討論區

680 回覆
9 Like 46 Dislike
不了,會所要同支那蝗蟲旅行團share用
睇左海欣幾個盤,有個低層望海幾四正,個鑽石廳算闊
其餘既鑽石廳其實應該叫三角廳好窄下

最正係一間方廳,裝修好靚不過開得太高了

有冇海欣住戶俾下意見管理處質素如何?會所新淨?
傻啦
耳聽三媽假,眼看未為真
鬼有酒店客會去會所
住青衣40年
住海欣4年嘅分享

會所設施管理都唔錯
始終啟勝管理差極都有個譜
內部20年樓算唔舊

隔聲一般除非你換咗度門
個則見人見智
50x嗰d都唔差
但樓下狗公園會嘈
夜晚12點都有hihi放狗
工廠區又會有重型車出入周圍唔生性響咹

你話嗰間方則係靚
但佢係拆咗一度牆由兩房變一房
放返出去未必個個賣家啱
4xx呎好多都古古怪怪
廁所廚房各放一邊唔歸一(第6座向海例外)
5xx呎同4xx方廳會係最好

海欣5座樓5座唔同則
睇睇則留意吓最多人要係6座E,1座A 5xx呎
6座F 4xx呎廁所放位唔同都多人搶

想問下果度朝早會否俾貨車嘈醒?最怕貨車嘈音
淨係收工時間 一堆貨櫃碼頭工人成身汗行經個商場都死得啦

又多蝗蟲 等小巴永遠唔排隊 嘈生晒
如果1座同6座向工廠係會
樓下係金源米業個倉
一至六七點鐘準時開工

怕嘈可2座
2座以A最好

之前睇過1座26A 5xx呎中高層東南向海
但第二朝俾人734萬秒殺咗

個個人要求唔同
建議你現場睇感受吓
我以前住1座中層向工廠
唔覺大嘈音, 但係好大麈
3座6D?
其實佢係望海峽
反而低層望海仲靚d
買啦
只可以講平有原因
低層向海小心
夜晚會聽到船隻響號
成個海欣根本向咩方位都會聽到d 船聲
海欣算好住,10分鐘行到去地鐵站,樓下就有個細商場乜鬼嘢都有㗎啦,樓下搭巴士15分鐘出到旺角。

鑽石廳主要有兩款:
第一款叫雞脾廳,分唔到客飯廳,連放傢私都困難
第二款係好正常嘅鑽石廳,客飯廳完全分明,你甚至可以平排睇電視,唔知出面嗰啲鑽石廳要打斜咩睇電視。

長方形聽都有,但係好似唔多單位。
我住過1座聽唔到
應該睇座向
我加句幫幫佢了解多d

鑽石廳主要有兩款:
第一款叫雞脾廳,分唔到客飯廳,連放傢私都困難
4xx呎嗰d,不過6座向海個則廚廁歸一,會好少少
第二款係好正常嘅鑽石廳,客飯廳完全分明,你甚至可以平排睇電視,唔知出面嗰啲鑽石廳要打斜咩睇電視。
5xx呎嗰d

長方形聽都有,但係好似唔多單位。
3座向翠怡,1同2座向狗公園個堆
海欣d 樓太近, 令到d 聲音造成迴音, 變相中低層向內園一樣有船聲問題
小學仲ok
中學就出葵青區啦
中學同一個校網

細個最勁青衣中學係保良局83
嗰時5個band都只係band 2
真band 1就要衝出青衣
綠悠雅苑冇人講?交通又方便,外面睇好似私樓咁
無綠表無得講想買都無機
藍澄灣傻鳩先買
綠表都6球幾
補完地價不敢想像
買唔起
青怡同翠怡細2房細到仆街,又舊,我之前就係住翠怡細2房,窗台又大,一家四口超逼,屋苑又殘。近幾年搬左去藍澄灣3房,真心大好多,除左行唔到去地鐵之外,暫時都覺得好過翠怡好多。可能因為翠怡2房太細,藍澄灣感覺又新。要自己住落同去睇樓先知。朝早小巴都好密,唔洗等超過10分鐘就上到小巴去葵芳。青衣城個架就無咁密。如果接受到地點偏僻,其實都係上車之選。低水過出面
同埋向海單位日頭唔知咩事曬到仆街
窗簾基本上係全日關實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞