[葵青]- 青衣樓討論區

680 回覆
9 Like 46 Dislike
目測居民質素如何依家都唔太多盤放
我住緊,唔太客觀
基本上都有禮貌
但有d小朋友,係樓下玩個陣嘈d
會有d南亞人,佢地冇乜特別
咁當然有d閪人,她似我樓上條友之前漏水唔肯搞,拖左好耐
唔多放盤因為住落ge人都比較少搬
而且身邊唔少鄰居,都係一户開幾户
食完飯8點左右成日見人由一座返另一座。
其實去過青怡翠怡美景睇樓既話,個感覺係好舊,青怡翠怡好似仲未大維修,美景就爛尾,而家都未知攪番好未,但青怡翠怡可以話行到去地鐵站。筆直夠曉峰係幾好
我都鐘意曉峰園夠靜,同埋去青衣站可以唔使淋雨
唔得 只可做一次過五成按揭嘅borrower/guarantor
美景爛尾?
唔係整完喇咩
見嗰時整咗好耐 上哂報紙
有幾座未嫁,你去過睇下佢d大堂,好多都係整左一半
睇完美景有啲心動

但出港島返工有咩選擇

有無人可以分享下

249m 去青衣城轉黨鐵

小巴出葵芳轉黨鐵
夾涉到
又細
諗清楚
唔係掛,又舊又細,有d則仲好奇怪
500萬樓下 除左大西北 青衣已經算最正常
要美景不如要馬灣
馬灣遠好多喎~
利伸 : 住緊美景
青富明翹入伙你慌佢唔加車加線咩
馬灣有船去中環
其實美景出中環都係 around 30 分鐘~
美景去青衣城巴士15 分鐘~ 香港線青衣城去中環 15分鐘~
馬灣靚好多

裝修慳幾十萬
珀麗灣用料真係唔錯
我分別住過珀麗灣同曉峰園,珀麗灣只係遲3年入伙,但係d原裝用料真係俾曉峰園靚好多
不過,交通真係一大死症,如果唔係因為呢個死症,我都好想繼續住落去
點死
珀客近乎獨市營運嘅問題.. 加價但係cut 班次唔知係咩玩法

青衣車葵芳車鐘意就跟下時間表,唔鐘意就唔跟
荃灣船被cut淨每日3班非繁忙時段嘅班次

如果返工返中環係ok嘅...

https://www.thestandnews.com/society/新地有如-人大-般通過奪走馬灣兩條巴士線服務/
美景出中環坐948十零分鐘已經到喇
仲去轉鐵搵自己笨咩
始終 948 班次唔多~ 要就時間先搭到~ 黎到美景對面架巴士都差不多 full ~ 我返灣仔~ 佢由西隨->上環->中環->金鐘~ 呢段路都用好多時間~ 唔快得過 MTR 好多 ~
美景坐948過中環堅係快,但要企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞