[葵青]- 青衣樓討論區

680 回覆
9 Like 46 Dislike
明翹匯最強
唔要會所,美景好過佢啦下嘛
其實如果你唔係真係必要搭東涌線,青衣南去葵芳都只係10分鐘小巴(如果有車),去荃灣線算方便
我都有睇翠怡,係除左舊之外,自住黎講好處係夠錢上車同算大,有無翠怡手足分享下有咩唔好

海欣有方廰
對住狗屋
青衣係運動時平行時空的地方
宏福…間隔是正又對正藍巴勒海峽,已經成為豪宅級數,冇記錯啲成交價由800萬以上起跳到1000萬,貴過附近翠怡海欣…
宏福個地點,係青衣來講僅次盈翠,又無會所,又房協樓,又靚景(球場+海景)!正!但唔知原來要咁貴
係,青衣警署係少數冇俾手足包圍嘅狗屋,可能係因為得兩條南北橋岀入青衣島,交通唔方便。同時係好多防暴警岀發+收工嘅警署。運動時經常見到大量防暴警喺警署岀發+收工。同時個警察宿舍就係上次家屬販運3KG冰毒冇事而律政司撤銷控告。
宏福冇細則
兩房都5xx近600呎
lumpsum大好正常
但呎價計落其實同青/翠怡差唔多
仲由全藍變全黃區議會
我想問下青衣北係咪冇200幾呎樓,發覺叫價全部見500尾600頭起碼
https://www.ricacorp.com/ricadata/ptest.aspx?type=2&code=ABKEGPWYPP

巴打,睇返呢半年宏福成交紀錄,真係800-1000萬
弊在向東北海景包埋墳景呢
不過一落樓就海濱同運動場,行五分鐘就到青衣城,係幾正既
https://hk.appledaily.com/breaking/20191125/27IOSI36HZ4ZGWZP3CH6HSX2C4/
【光復區會●青衣】盛康選區500多張問題票突然翻生 民主派趙寶琴由贏變輸 支持者鼓譟

巴打,原本係…不過盛康區就係點票時民賤聯議員梁嘉銘輸緊時突然有500票種票從天而降岀現~反敗為勝。
咁你不如買明翹匯
嚟緊有明橋匯露台單位
仲有長宏小巴站 有無aa知開咩則?
自己上官網有Sales Brochure睇
一二三四房都有
鍾意頂層複式單位都得
交通仲衰過美景
出市區方便啲
公屋都賣到幾百萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞