我真係好撚鍾意香港.......香港波,不了。

352 回覆
232 Like 13 Dislike
你打段野都前後矛盾啦大佬
第一句就場場過
第二句就平均都一定過
兩回事黎喎
仲要大球場又唔計, 不如落雨又唔計啦
港超唔只球賽水準低, 球迷質數一樣,走先
咁你睇開咩高質波呀?
足球文青
5月28日 ·
社會嘅氣氛,
令我連香港隊好似都無咩心情關注,
但而家唔關注,我都唔知有無一日,
會連香港隊都失去。
明白嘅,天琦名言:「黎明前嘅黑暗,係最撚黑暗嘅。」
今日就係黑暗時代嘅序幕。
由而家開始,我哋更要盡力守住內心嚮往、珍惜嘅一切事物,因為縱使極權可以奴役人嘅軀殼,但唔可能動搖人心底真實嘅信念。
「鳳鳥復興,漢英昇平」;
毋忘銀牌上先輩嘅訓勉,捱得到重光者勝。
我哋,香港人,
一定會贏。
#願榮光歸香港
#pride_of_our_nation
#心中只有一隊國家隊

就算疫情過咗,世界格局都肯定從此變天,生活環境一定會有改變,再諗翻往日,每逢週末可以輕輕鬆鬆咁入場睇垃圾波,真係一種幸福。
Cctoy:港超藍架 不了
【港足日與夜.顏樂楓】球員的自我修養 黑白分明 緊守核心價值
睇唔起香港足球咪直接承認囉搵咁多藉口把撚,喺反送中前香港人對香港足球嘅態度咪又係一樣
1.冰島越少人越易推廣
2.冰島較易遇到朋友從事足球行業,大家都認識,所以多人入埸支持。
3. 搵唔搵到食?

好多嘢都係由上而下咁影響,香港冇咩大財團支持足球發展,唔夠高質教練,就冇高質球員,就冇人想睇。冇人睇,就冇財團俾錢落去搞足球。
唔好講足球或者其他運動,本土電影都萎縮緊啦。要怪就怪香港政府造成咁唔友善嘅城市出嚟啦。

https://youtu.be/B1WCQL2JHYI
難道黑人音樂當初又有美國政府支持?你可以blame政府,因為政府真係閪嘅,但問題係係咪政府唔support,香港人就要再踩多兩腳先?
佢住長沙灣,黃洋都好似係,佢地係街或係黨鐵,睇落又真係冇人認得佢地
又可能好似我咁認到都冇覺得特別啦
冇踩,我只係想講要搵個方法吸引人睇。
或者呢個po係可以call到人去睇。

但係如果次次開po先叫得到人,好似例行工事咁,咁長遠都唔係辦法。

香港工時長,有時間休息可能去咗瞓or hea 打機 睇netflix。 本地電影都冇時間支持啦。 我都想香港足球搞到好似台灣棒球咁。

但有咩計先?
大球場一季打既賽事佔全部賽事幾多先
同埋旺角場平均過600意思係每場都肯定600 up
呢到當我形容得差

但你講到"好肯定有好多本地波入場人數係無10%"
你有冇數據先
我唔知你由邊季開始講
會唔會講到十鳩幾年前冰河時期
但我好肯定港超成立後近四五季都冇一季會係呢個情況

自己冇做research畀人反駁又唔認數
又畀唔到數據出黎支持自己講法就鬧人低質
你呢種人先係最低質
有啲人好撚好笑
口講好撚鐘意香港呀
但係連本地文化都唔撚支持
唔好淨係講本地波
廣東歌都係一鳩樣
自己唔聽都算重要加把口笑返聽既人轉頭
"廣東歌有人聽既咩?"
"咁難聽有咩好聽"
"成班奶共歌手有咩好聽"
但事實係有好多唔奶共歌手出好多高質既廣東歌
只係個班人根本睇唔到我唔知我唔見

將廣東歌換做本地波已經差唔多情況
本地波重離譜啦 一堆人為左外國國家隊搭飛機去睇都肯
入場睇港隊?不了
咁都唔撚明個分別
你唔入場睇波會餓死你全家咩
弱智
Wangoek_hk ,屌你老母,成句野照抄落自己IG
咁你唔交稅都唔會餓死你全家啦
唔係要反政府咩?
做乜飲東江水啊?
知唔知入邊有幾多錢會俾咗大陸呀
記得淨係買樽裝水飲啦on9仔
唔係屌你,只係覺得政府唔支持真係唔係藉口嚟
報紙嚟講大公文匯算高質
喂覆下人啦
神經病 將D強制性既野歸納去
你有選擇同無選擇既分別呀撚屌
仲有得D中共狗會成日提咩東江水
你以為香港人想買咁撚柒貴既水咩
入唔入場 有得選擇
但庇護工場你就冇得選擇
因為以你智商一定入硬
你可以去幫習近平含撚拎5毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞