【突發】攬炒團隊 同大家瘋狂狙擊螞蟻千億IPO!唔係要暫緩,而係「取消」上市!

1835 回覆
4530 Like 291 Dislike
媽咪麵係咪隊員之一?
乜水呀

鄭立(英文:Cheng Lap,1980年-)[1]、亦稱九龍帝國、無想流流星拳和C大等[2],香港遊戲開發者、政治評論家、專欄作家、網絡小說作家企業家,他也是台灣最大網上BBS批踢踢的網民,其文章多次被台灣傳媒引用。

鄭立曾聯同張承洲在2011年以中國大陸民國時期為題材,開發出電腦遊戲《民國無雙》,中华人民共和国文化部隨即以「嚴重影響國家文化安全」為由將之查禁[3],該遊戲也因此而揚名。鄭立也被視為香港本土派、香港獨立派KOL之一。

原來又係癲佬一個, 睇佢個款都有份課金比攬炒狗
呢個結果真啦
最後咪又係習大大砌好塊餅順風順水上市

係咪低存在感到咁
係都伸隻腳埋嚟嚟柒
支共內政關佢撚事咩
以為封email有乜料爆
或者係關於螞蟻business model 有乜問題
點知睇完發現全部都只係尻up未發生既political risk
投資不褸都有風險架啦
輕輕一推

今次,我地專登搵專業法律團隊起草呢份詳細投訴信,指控螞蟻嚴重違反有關制裁嘅上市規則,有興趣嘅巴絲可以自己睇。

其實攬炒係有講明佢請槍搵人幫手寫
我上舊登耐撚過你呢啲五毛狗啦
你以為自己當人哋狗咁笑,事實上係人哋當緊你狗咁笑咋

咁撚鍾意舊登,唔撚鍾意連登嘅,quit 連登囉,又要上嚟畀人當狗咁屌又要掛住舊登,你話你幾犯賤
推,螞蟻屈服
we will destroy the brutality
人地咪跟hkex listing rule & hkex guidance letter黎寫話螞蟻個business model個sanction risk大到唔適合係香港上市
我愛攬炒
一人一信
入到中段個post多左好多已block會員
對家已經準備好網軍隨時跟機
可以學gphone撚狗鳥
攬炒巴應該覺得光榮

咁撚樣都話自己唔係五毛嘅,冇所謂嘅,睇下有冇人信囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞