LIHKG 箍牙集中討論區 33

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
痴撚線,time cost呀
其實佢做唔切就唔好接咁多客啦,每次都要個病人等咁耐都好辛苦姐⋯⋯
所以唔好再推
希望冇人推就少返人搵佢,咁你哋之後唔洗再等咁耐
戴咗鐵線固定器一個月左右
得閒有用保麗淨浸下佢
唔知最近係咪浸耐咗 個固定器啲鐵線好似生咗銹
唔係咁快要再整啊
我就算用retainer brite都有寫明有鐵線既唔可以浸超過15分鐘
佢好似唔洗牙 會俾第二個醫生做
因為疫情所以冇洗
想問下大家意見
我d牙少少唔齊 嘴突 露牙肉 但咬合果d都冇咩問題
而家consult左梁醫生同白醫生
佢地比既方案差唔多 都係剝四隻牙 加3至5粒骨釘
白醫生報價 陶瓷牙箍 加骨釘 同retainer 就 65000 一次比有95折
梁醫生報價 52000 轉陶瓷加5000 骨釘 2500 一粒
兩個都好專業咁
但分別就係下次去白醫生照X-ray 今個月就可以直接上上排下箍
但梁醫生 照X-ray 聽報告 最後上箍大概要到下年二月
想問大家係呢兩個醫生到箍成點?
仲有約覆診方面難唔難約?
因為我都唔細 想盡快上箍 如果大家係我會點揀?
唔該曬大家
如果你想想盡快上箍 咁咪揀快啲果啲
兩個牙醫價錢差唔多方案又差唔多
我會揀快d上個個
中環梁醫生呀 絲打箍緊tw 梁?
我都咁諗 唔該曬
箍緊中環梁,醫生同姑娘都好好,但愈來愈多人搵佢,雖然冇呢度箍某啲醫生咁話覆診要等個幾兩個鐘,梁醫生基本上約果個時間就入得,time management係好,但都覺得約時間冇之前咁flexible,我本身返工可以MA所以平日時間好就得醫生先易約少少,但聽呢度啲人講話要約星期六基本上冇咩可能,呢層你要諗諗⋯⋯

如果你急上箍,梁醫生要再等多三個月嘅,我都建議比多少少去白醫生度啦,time cost嘛,兩位醫生都好嘅,都係同一座大廈添
考慮完都決定白醫生
想快d上箍 仲有都唔想搞到大家好難先約到梁醫生覆診
上星期問左韓醫生話介紹人無優惠 因為3萬已經好平不過佢都幾nice 啲姑娘都好有禮貌
唔是掛 今日先consult完中環梁 未照xray所以冇問最快幾時上箍 原來要2月
本身報價仲比你貴幾千
等緊consult cwb黃但冇確實日子唔知幾時先排到我
睇唔睇白好?
我都係今日consult完梁醫生姑娘話上箍已經排到一月尾二月頭 仲要二月新年 可能好難約到時間

你都可以考慮白醫生呀 佢都好專業 姑娘都好nice
而且價錢都ok 同梁差唔多
啱呀~
真係愈早箍就愈早完,我都好後悔之前因為排第二個醫生做consultation搞到遲咗兩個月先上到箍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞