LIHKG 箍牙集中討論區 33

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我有搵佢consult 第一次未報價
之後轉左第二個醫生蘇麗英
咁睇邱家寶都幾貴
本身63000包唔包retainer ?
我都覺得幾貴 但我之前已經consult過其他牙醫 eg 中環李X信 要成8萬所以費時再consult其他牙醫 畢竟想快啲開始 快啲搞掂
唔包retainer呀
但好在佢同埋啲護士而家啲態度都算幾好 有問題打俾佢哋都會好friendly咁打我
on9 語音輸入 **答我
8萬

咁邱個邊retainer 一副幾錢呀
之前有ching 箍邱都係淨鋼 60k
D姑娘係幾nice 我係咁改期都冇話我

我今日consult 蘇麗英 54000+4600 retainer
決定左係蘇個到箍
個陣你第一次consult邱係咪都係影影相 做下牙模就完左
我呀媽唔多like佢第一次consult 佢冇乜點講我個case
係呀中環價係咁 如果要陶瓷佢話要上9萬
係呀邱啲姑娘好nice好有耐性但係我唔記得左retainer幾錢 下次我再問下

你本身個case嚴唔嚴重?五萬幾係咪都算係咁
我第一次唔係搵邱而係搵李惠信 嗰時我睇佢係因為本身普通科轉介專科
佢consulting都貴撚過人 要$4000 做完之後就攞住佢張信同埋x ray搵外科醫生同埋邱傾 最後先決定搵邱
但邱都係就咁睇睇我啲牙 循例收左我$1000
係呀佢講野係串串地 有啲人可能唔太鍾意
幾時開始收牙洞先?
我「只」用powerchain收牙洞,每月剪線0.5mm
蘇麗英話我case唔大問題
我側面咀突
話我假哨牙
個個箍牙既朋友都話我60k貴
但我怕普通科會箍衰要執手尾 所以寧願箍專科
4000 consult 好貴
平時d人講幾百蚊/免費consult冇呢隻歌仔唱
咁你睇左幾轉醫生都應該搞左一兩個月
你問左邱retainer 幾時話我知呀
好呀我下個月尾複診問下
係呀屌 我consulting剩係搵左佢地兩個都用左幾千蚊 外科手術之前又要我照多次x ray(佢話要照埋360度x ray 亦即係略水)加加埋埋consulting手術費 未開始cool都已經上萬
我啲frd子兩三年前cool最多4萬 有個四年前去工聯會cool兩萬幾已經可以埋單
可能而家真係貴左
有冇人剝完牙發燒?正唔正常嫁?
講笑咩,用工聯會同專科比
格下價啫 當然無得同專科比啦當然 而家免費比我去都唔去啦
有啲人剝完牙真係會發燒
不過通常好快退 可能第二日就退
我就淨係頭痛左成晚不過好快就正常食到野
太耐唔退就去睇醫生啦巴打
我追post啲cm話好差
我想問除箍之後啲牙會唔會彈返開少少?
我剝咗四隻牙箍,下個月除箍啦,但好似箍得太入咁好奇怪想個咀凸返啲啲比例會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞