電鋸人 05

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
電次終於食到女神
已經唔想思考
好想快啲到下星期
下回就最終回更加估唔到
原來4chan喺九月已經有人覺得藤本參考一套cult片《A Boy and His Dog》
入面個結局都係
https://na.cx/i/O1VVhCN.png(殘體注意)
好耶
去到上一集都覺得神,但係如果就咁兩話就完左佢就一定爛尾
路西法墜天畫係咪預言左mkm既結局?
電鋸狗有八個(九階天使)既眷屬,所以「神」可能係指電鋸狗
漫畫冇講邊個係第九個,但mkm話自己係電鋸狗既fans,而且一直望住電鋸狗既戰鬥既身影,不過又同其他眷屬有唔同信仰,所以mkm有可能係第九個眷屬,後來背叛/離開電鋸狗,變成挑戰神既「路西法」
搵sin city果導演應該得得地
唔爛尾點叫cult片

利申唔覺爛都唔想佢完
以為會打多話咁快反殺完,雖然都知會用之前吸血之惡魔D血死唔去
前面有人話想睇精神分析
好撚長,我轉返繁體(原本係簡體),轉返啲用字加密轉po返
講到mkm母親論同“食”呢個行為
所以藤本一開始就想寫爛片出嚟
藤本:我只係想寫套垃圾出嚟,你班傻仔就當電鋸人神咁拜
真。食女
瑪琪瑪小姐原是就是這個味道啊...
睇完佢沙灘mkm 用鎖鏈當臍帶用
啲人浮係背空
就好肯定藤本有玩death stranding
睇完佢沙灘mkm 用鎖鏈當臍帶用
啲人浮係半空
就好肯定藤本有玩death stranding
cls呢個分析真係睇到心服口服
原來有咁多解釋空間同想像
仲有電鋸係乜
半人半惡魔係乜
暗之惡魔想點
小小紅係乜
都幾多謎未解
睇唔明原樂嗰part,原樂係咩意思

我覺得mkm想電鋸狗食自己,純粹想表達自己對電鋸狗既狂熱
鐘意電鋸狗到想擁有支配佢既地步(mkm本身係支配惡魔,佔有慾自然係好大)
如果支配唔到,被電鋸狗食就可以同佢融為一體,變成電鋸狗既一部分,某程度上都算係一種佔有
電鋸學
btw 希望下集去搵返power happy end
我比較想知道點解支配惡魔叫mkm

暗之惡魔利用電鋸引mkm落地獄,又特登提水mkm係惡魔(好可惜佢講唔到野,而且冇人睇得明佢既暗示),我估佢應該知mkm想支配電鋸消滅某些惡魔,所以暗之惡魔認為mkm有可能成為自己既威脅,所以想喺佢得逞前消滅佢

電鋸係遺忘惡魔掛,人類都會怕被遺忘
小小紅係普通人掛,所以mkm冇得登支配佢?
你講既半人半惡魔係指魔人定係炸彈妹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞