電鋸人 05

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
幾正 電鋸呢啲癲佬堅強得嚟又on9現實
睇睇下仲以為少左幾頁
好耶
太棒了 我逐漸理解一切
作者好勁,電次問mkm一個問題已經帶出佢既成長同埋兩個人價值觀既不同
而且又呼應返之前睇電影,原來用電影比喻人生,可能要睇好多悶片先會遇到一套你既最愛
無比較點搵最愛呢
仲暴露mkm所謂完美世界嘅虛偽,睇返上集電次同小小紅嘅對話,表達出大多普通人嘅一生就如同一出爛片,既不如意既無趣,而喺支配惡魔mkm眼中無趣嘅「爛片」冇必要存在,mkm有咁嘅心態只會似某國咁為國家利益消除低端人口
爛片都有生存既自由
睇返今集呢個位除咗搞笑,仲可以睇得出電次否定緊自己,將自己同電鋸人分割開為兩者,但人類崇拜電鋸人一直都係電次,而非地獄嘅電鋸人啵奇塔。
何止幾頁
正常嚟講就係等電次成長 經歷啲野再打到mkm
依家俾佢一野跳到最終boss
就好似明明dark soul3打一開始古達
呢家就一野打輸就去打英雄古達
簡直睇到wtf 不過由炎拳開始都見怪不怪
下集唔知可以點畫,又打依班友,電次又冇戰術
Bilibili 帕瓦譯左做大力
前面俾人嘲笑過啦。大陸仔水平係咁上下
鳩估

電鋸人其實唔係電鋸惡魔,係虛無惡魔。

其實之前都睇到啲本身唔係具體恐懼嘅惡魔嘅樣同佢個名無關係,例如永恆惡魔同未來惡魔。

咁有啲乜嘢仲勁過暗之惡魔,仲可以消除到其他惡魔嘅存在?唯有根源性嘅惡魔-虛無,比黑暗更加令人恐懼,亦係支配惡魔支配唔到嘅嘢。

一開頭嘅波奇塔受傷可能係因為現代人唔再懼怕虛無,而電次嘅行動可能感動咗波奇塔,令到佢做出唔符合虛無惡魔嘅行動,更加令到佢積弱。

利申:鳩噏,比你估到就唔係藤本精神病
我以為佢係字面上嘅意思 佢想變身..唔變就冇人認出佢係電鋸人啩...
永恆惡魔個心臟唔似無限嘅符號咩
純粹我自己個人解讀,有可能藍色的窗簾,唔駛當真
人類鍾意嘅的確係電次電鋸 但冇人知電次係電鋸
腦裝屎嘅電次應該純粹想同電鋸fans瘋狂啪啪啪先想變身
電次可能重係處男
唔係可能,係一定係啦
依套有冇機會動畫化
上面有人share動畫化消息,但唔知堅定流
我會等官方正式公布先
廢事跟車太貼
電次第一集出場先得16 定17歲
之後就一直跟住mkm
當然仍是處
好野!
希望真係有
比埋MAPPA整就正
依套同咒術都正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞