美劇集中討論區(47) Queen’s Gambit | Undoing | The Crown S4 | HDM S2

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
molamola

話時話原來出咗好多the crown cast interview
呢條聽到扮Dianna講野好期待
https://youtu.be/AR7sTFge7Nc
黎緊又一堆新劇啦雖然唔知好唔好睇
plus今個禮拜有新game玩 廢事積住太多劇
有咩新Game玩我都係玩緊ringfit
one of the main functions of small talk
is to fill space with polite conversation
until you can be alone again

btw唔知你知唔知做camilla果個現實係ke s2個writer
咁灰
唔知
勁喎又編又演 佢當初肯接手KE都好大膽下
但又有笑位
套劇真心得意
S2完果刻變左千古罪人
我又冇乜野 可能一早劇透晒
最唔like都係套紅色衫勁核突 不過呢樣唔關佢事啦
終於睇埋third day finale
要不是S2個finale ...
今集WRWWR好似好神
見大家都起碼睇左ep1
想放低呢個

reddit竟然冇人開套劇既subreddit每集都值得討論
呢度好warm
仲有之後同校工講想再同佢捉多幾盤棋
cocksucker
好想洗哂啲記憶由頭睇多次
今年暫時有兩套劇係一睇完就即刻想再重睇
就係呢套同normal people
The Third Day幾好睇

除左finale
癲到連個仔都認錯
屌都估到個仔有古怪
但其實島d人係咪真係有超能力
個哎吔仔講得出老母對Nathan死前最後講嘅說話
Netflix limited series係幾高質下
好難講
睇到最尾好想有人報警拉哂個島班痴線西
一年可能有1-3套高質

Beth呢個角色寫得好一路睇越鐘意佢
成個成長經歷好正
仲有之後beth接受訪問特登提校工
但出街就冇晒 佢仲好鬼嬲
俾人領養坐車走嗰時淨係同校工揮手bye bye
睇undoing 見到Hugh Grant,佢係真係咁老定個妝化到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞