美劇集中討論區(47) Queen’s Gambit | Undoing | The Crown S4 | HDM S2

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Queens Gambit 過到10分鐘
應該追得過
我睇緊
好好睇依家就黎睇完ep2
睇完第1集已經愛上套野
我睇完兩集
真係追得過
節奏幾明快下 期待講多少少細個嗰陣
好好睇
準備睇埋EP4先訓
條女明明個樣好怪但睇睇下又幾有性格幾正
David Fincher正式話唔搞Mindhunter
睇左3集唔捨得咁快睇哂
完全唔識捉棋都睇到緊張左
好快投入
young ver個女仔都做得好好好型
beth好霸氣
開頭捉12個果度型到
anya淨係睇對眼都做到戲超大隻
睇睇下就會覺得佢好正架喇又好戲
anya bb
https://www.vulture.com/2020/10/mindhunter-season-three-not-happening.html

啱啱睇埋條link
嚴格黎講佢冇完全話以後都唔搞
不過明顯冇返357年都唔想掂住
睇唔出mindhunter原來佔佢咁多時間
不過佢呢啲性格都應該唔適合拍劇 除非一季
btw佢話套劇收視低都係其中一個原因
但佢阿媽真係好pk
拎個女去做搖錢樹咁

幾鍾意Beth啪完綠色藥之後 啲棋浮哂出嚟嘅視覺
Netflix或者都覺得cost大 但效果又唔出
season one好睇啲 我自己覺得
拖咁耐邊有咁多人有耐性等
發覺通常講定自己一早有幾多季plan果啲劇都冇好下場
westworld oa mindhunter etc
成個屋企既人都好慘
有幾個特別慘所以覺得套野sad多過恐怖
btw快啲睇queens gambit
個女人接左佢返黎冇耐之後自己生活都成pat屎咁
學咩人領養
不過佢地互相幫補大家啦
beth養埋佢 佢就成人身份幫佢打點啲野
又等佢唔洗返孤兒院

ep1最尾果度估唔佢咁癲 笑左以為佢會醒目暫時拎一堆
其實開頭係話個男人想領養佢,嗰個應該係佢親生老豆。嗰陣咪話左佢唔係叫Beth嘛。

但唔知做乜個男人又走左去
佢親生老豆唔係有喺佢回憶出現過咩?唔似同一個人喎, netflix太暗好難睇清 同埋係親生老豆嘅話佢應該認得架
細個嗰陣回憶好似係冇出樣 得把聲
親生老豆仲同親生老母鬧交嘛
聽聲感覺好似係要再回帶睇多次先
鋪左2季嘅btk killer咁就無疾而終左
唔係掛冇諗過個男人係佢親生老豆
但都唔係幾明條友講beth個名果度

老實講 第1眼我仲以為個女人係beth去中學捉棋果陣出現過果個女同學
以為佢記得beth捉棋咁勁 之後嫁左人返黎執呢隻金蛋
但諗起過左幾年冇理由老左咁多
睇埋how to with john wilson ep1
hbo asia冇呢套
小事大意義真心好睇好笑 感性+少sad
原來套劇係咁既style 又真係特別
我又睇多左次嗰度beth係窗口偷望佢地鬧交嗰陣佢老豆有鏡頭喎, 同埋佢親生老豆叫佢做lizzie, 但收養嗰個第一次係叫佢betty
成日睇劇都有面盲嘅問題
9成唔係佢老豆
如果係佢老豆咁爆一定會有劇情講
路人樣果啲通常認唔到

希望5年後重啟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞