美劇集中討論區(47) Queen’s Gambit | Undoing | The Crown S4 | HDM S2

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我都睇中呢套
呢堆衫反而young過佢之前著果啲
頭巾look果堆有時有啲老成/老母feel
btw仲有呢套我都覺得幾cute
beth職業病
之前佢想扮成熟
去到俄國嗰時已經成熟咗 所以著返後生啲
1x歲果陣精神年齡已經3x歲
係咪驚佢輸左無獎金 我覺得佢老母都愛錫佢
老母同我地一樣根本睇唔明盤棋點捉
等賽果心態訓醒話我知贏定輸
自己又唔識、無興趣又覺得西洋棋唔係一切 但願意聽Beth講棋局又唔敷衍 都算係咁

有無人都有睇睇下去左wiki西洋棋

而家我都等緊賽果
開頭我都以為mother係為獎金
但睇落佢又真心想beth有自由嘅生活
因為佢自己被老婆呢個身份困住
佢唔想beth嘅人生只有chess
啲棋成日捉幾粒鐘 聽眾又冇得傾計冇得聽旁白
記得佢開頭睇過一場,之後就冇睇
yt有彈啲棋局分析出黎
但係西洋棋一早係AI嘅天下
而家連圍棋都變埋AI嘅地盤
識玩一定係留係屋企飲住酒等結果
Ai玩到唔想玩
mother臨死前都叫有公開彈過琴媾過仔
又教到beth識煮飯 算係咁啦
老母現實得黎都唔算衰/又唔係貪錢
次次佢都係計下果程tour回唔回到本
又唔會好比壓力beth
又要分分鐘擇日再戰
天光捉到天黑
揀定邊間餐廳等beth返黎一齊去食
一講mother諗起果個mother
諗起條蛇
係囉做咩無啦啦叫人做mother
Dick黑化
其實同一時間睇緊Seal Team
隻錶寫mother嘛
老母好有愛,初時以為貪錢,點知係互相扶持,最後個筆友玩完老母又消失先令佢飲酒飲到bye bye,又唔迫Beth一定要拎冠軍,賺返比賽洗費就可以,起碼母女有幾年互相扶持的日子,最後$7000再買返層樓度,我覺得beth係俾面老母,最後一次幫老母既老公
beth飲酒飲到唔知自己整爛咗隻錶,之後好後悔
我覺得係想留住間屋同老母嘅回憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞