召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(78)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
想問呢度係咪有Ching幫手排快期?
丙部免問
重考天光道丙部洗唔洗考斜路開車?
快期1月,尾期5月 都要唸下
未搵師傅 諗住近啲
靠背壟道好多廢老亂9咁過馬路
堆錶位又有堆唔識泊車嘅人突頭突尾,要過少少線去拉開個距離
我考1515
希望唔好咁多車啦
呢個位你唔轉定右線有時會好濕勁,成日有5.5嗰啲泊正喺燈位後上落貨,你埋到去先過線如果右線好多車你cut 唔到,一,會停咗喺行人過路線或者十字路口,二,你太近前車會物體後急速扭軚,反正你入roundabout 都係要入右線,上呢個斜路嗰陣搵定位入右線實冇死
睇之前d 師兄講應該依家係右線加左直行箭嘴,係既話就唔驚啦
同問如果爬頭之後有對頭車係咪最好停低等佢過先
我個師傅都係話12月
不過我係私人搵
諗緊轉唔轉 想11月開始
想問下沙田河畔線沙田圍道可唔可以提前CUT過最右線
我提前CUT過最右線但師傅唔畀 話嗰條係出大浦
但我睇GoogleMap嗰條線係直行
如果師傅一早講明係行河畔
最早可以一出閘就cut一條
如果唔係就一定要左線一路去住先
因為可能係行多石/大涌橋線

我師傅教
一早知行河畔的話
> 過咗多石個路口cut一次
> 去到有個公路十字路口 過咗先cut多條

一早cut哂2條會變咗上高速
唔洗
行白田邨個條線記得同死車保持一個車門距離
細圈多唔多死車
平日朝早9點迦密村街多唔多死車?
原來係咁
受教了
睇時間 有幾個時間會有狗清場 有時考左著數過考右邊

出考場果時車拎正中間先轉左 尾轆唔好上搏

之後直行keep住2波 紅綠燈咪停 之後小心影線 打番左燈 如果係綠燈一出行人路已經打定右盲點靠右線

之後到黃格果個燈位 膊頭到個格先開始轉右 慢慢渣 望多啲鏡 靠右多啲 見到閪人出黎咪dup 之後應讓既地方就要讓 唔好心急渣得快 keep住呢個意識其實都好穩陣

過左美善同道轉彎小心地下既線 上到去轉右出番靠背果時 拖一波慢慢磨上去 兩邊無車先肯走 做到呢度已經pass九成
2take掃桿埔通常考邊條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞