召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(78)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我都係11月中考,9月尾先學
家下有少少後悔,因為找唔切街師傅補鐘

智專有得轉
我當時每半個月關心下佢幾時比個期我
同埋睇下你棍定自,棍應該比自要多d時間練
有架的士cut埋嚟俾考官重brake
智專棍van黎 有成15堂得2個月應該會好鬼趕咁
想報驚院沙田center, 請問係咪報智專就得, 有需要報優越智專I / II 嗎?
駕院唔係55分鐘一堂咩?15堂就係13.75小時
駕院
除理論課為每節55分鐘外,其餘課堂為每節45分鐘。

智專優惠組合
(16節,共$12,405)
15節 路面實習8
1 節 「考試鐘3」連考試前熱身

所以得7.5堂

癡撚線
優越智專I 課程總額:$16500
*課程費用不包括本院考試租車費$1,950,以及本院代辦申請的運輸署學習駕駛執照費用$548 和 考試表格費用$510。
16500+1950+548+510=19508

25節 路面實習
1 節 「考試鐘3」連考試前熱身
1節「模擬考試」 $770
1節「獨立訓練」+ $770
2節「長途駕駛」++$,1540

30節(15堂)=19508
有無巴打幫手抽快期 1A
本課程不是「持續進修基金」可獲發還款項課程,亦不是在資歷架構下獲得認可的課程。
仲有無得退
11月中星期一中午12點考沙駕,請問呢個時間有冇咩要特別留意?
因為之前都係喺星期六日學,黎緊三個星期一專登請左假去學,習慣下

其他線都好快上手,係河畔線搞到第一次俾師傅踩停,衰太接近物體 -- 左邊D死車。果時貼住中線行(無過對面線),見有對線車,就扭左少少軚靠左諗住讓位俾對面,咁就奶左野。

同埋望鏡真係好忙,其實係咪如果成條街都係好多死車,架車又無過中線,係咪唔駛靠近返行人路 (唔駛打左燈同望鏡),除左讓位俾對線車之外?
所以諗緊係咪就咁智專就夠, 求高手指點下
你學咩車先
棍VAN 運輸署建議學30節
如果你一定係駕院學 錢都唔係你考慮重點
智專都差唔多萬5
唔差在個5千蚊 報優越智專1啦
棍van, 而家可能睇下搵唔搵到好師傅, 成兩皮都幾甘
睇youtube除咗睇路仲睇師傅點應付唔同情況
我當年考油塘都不斷睇祖哥掃桿埔嘅片

雖然要2 take先pass到
我都係呀🙈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞