召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(78)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
如果你有興趣番低tg 我send 個c fu 比你

我跟佢學10堂棍van 路試 pass 左

教得幾好 唔會亂屌人
tg: jkKfhbs
感謝ching
搞掂 一take 多謝爸打提點
10月13 打8號風停左考,今日終於收到信 改考12月10號
都要推成兩個月
丙VAN快期係咪唔洗諗
我估要...
左肓區唔係括免咩
咁實有自私撚
Btw , 其實就算考自動波都好,貨 van 係着數好多
個臭閪一啲都唔鬆手 屌佢老母臭閪
左盲括免唔代表無
Cut左邊有車係盲區一樣都會俾人踩停
上左兩堂
仲未係好識點轉彎
想問有冇巴打知道
如果宜家pass咗之後想拎p牌
係咪直接過7個工作天上運輸署就得?
唔洗上網book?同係咪即時拎到
等大約三四個工作日,walkin即有
唔該巴打
因為見運輸署個網寫walkin櫃檯暫停
唔知關唔關事
……回復正常左好耐咯喎
科學院?
如果上carousell p牌租車,除左行一圈錄一次車身,仲有咩要注意?
新界東識去梗係去大埔工業村
新界西的話我都唔知可以推薦邊度,假期或者可以考慮青衣兜個圈——我係話行青衣路入化工廠區
平日就真係咪搞,好多貨車出入
有幾個問題想問下:
1. 慢車要吊極力子嘅時候有無咩技巧
2. 係咪先印一印個brake減速之後先踩極力子?
係直接踩低一半去到摩擦點 定係先踩盡然後鬆開一半?
3. 同埋吊極力子同空波滑行有咩分別 點先唔會導致空波滑行?
4. 另外向下暗斜 吊極力子嘅時候 點樣避免架車喺踩極力子嘅同時向前飆?

學咗兩堂 啲細節位好似做得唔係幾好 所以想請教下大家
1. 熟能生巧,無啦。三手軚調頭泊車搵機會練下
2. 係,減速拖到二波之後差唔多停先踩極力子,停車的話踩到盡
3. 吊極力子個極力子個兩塊片係仲磨住的,只係壓唔實。空波滑有兩個可能,一係真係入左空波,二係踩實極力子行車,兩者都會導致引擎同波箱分離
4. 你問吊極力子停車?我無學過,不過我估應該吊住極力子踩brake,停左之後再踩極力子
sor 4 你似乎係問吊極力子開車……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞