最近睇緊邊套韓劇? 【17】

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
屌我以為佢係1994入面係扮後生
點解個樣可以咁老績
94仲要扮18歲全劇最細果個
係 好有共鳴
碩亨果句「比起聰明既人 我更加欣賞有責任心既人」
但現實係好多上司都唔會好似碩亨咁關心下屬
係扮後生呀
1994係2013年播 果時已經33歲
雖然睇落似43
呢pair最好睇
好似話大部份都係舞台劇演員
三千蒲真係好正,果character 搞笑得黎 唔係得啖笑,成個94 人物塑造得最好既就係佢(愛情親情同友情齊曬,仲要明顯睇到佢有成長), 三千蒲果setting令我唸起碩亨sam... 覺得佢會係機醫人物描寫最飽滿果個(第一季寫左好多佢既野,s1開頭果最尾都係佢)

97 有左94 同88 之後絕對有比落去,但97 係我心目中地位好難打得郁,因為開創左申導李編既咩世代,羊咩聲真係入曬腦
但劇情黎睇就一定係88 最正(只係有少少遺憾主愛情線冇寫好)
社畜表示無比認同,第8集令我更堅定行係大小熊cp依條路!

碩亨最正係佢俾敏荷話如果知係佢買炒年糕會鬧少d果陣,碩亨話要俾空間敏荷distress... 大熊作為一個上司可以照顧下屬既心理情緒做到咁真係 如果我係敏荷我實喊到痴線

不過依家公司有一個好好既上司,好似碩亨咁睇到我同d同事既努力同好關心我地每一個,仲成日同我講欣賞我份責任心
94有場戲講佢柯緊屎 跟住屋企停電 佢以為d人玩9佢
坐左係個屎坑成晚 笑到仆街
88主愛情線真係反應比較兩極
但我覺得呢個結局幾現實 青春期既愛情仲會留有遺憾
利申:澤善派
Aggar
我鍾意到買埋入面本狼同羊既故仔書(韓文)
真係好正
現實上司老細 只會care你識唔識擦鞋 埋唔埋啱堆
我都記得屎坑果幕, 仲有有一次朝早佢沖涼個個完全唔CARE 入黎去廁所, 佢果囧樣同最尾成爸果樣

第9集九尾狐好睇返 有劇情進展+打鬥
下集終於到蛇搞事
獸醫狐狸好似好慘 希望遲下佢唔洗死
但中段講相已經透左係阿澤
不過德善...
其實好似邊個追佢先就贏咁
除咗東龍全部都鐘意過
Kairos
終於開咗套Sky castle睇 好好睇
我自己睇過覺得唔伏既愛情劇
第三種魅力 - 後期真係好現實好虐要有心理準備
三流人生
不是機械人啊
Go back夫婦 - 唔知算親情定愛情
浪漫的體質
我的私生活
過來抱抱我

暫時淨係記起咁多
九尾狐傅
其實我想睇既係唔止唔伏, 而係去到神作, 大部份人都認同既作品..
我本身睇開日美劇, 神作既例子就好似逃恥, 求婚大作戰果種咁..
韓劇就好似沒關係是愛情.
樓上既答案個個都唔同, 咁樣既話口味既佔重可能多D
暫時睇完咁多位既建議, 原本想睇3流人生. 但係原來NETFLIX冇左..
之後就唸緊1994..想問下請問答系列係咪都係講一個人既人生, 而唔係主打愛情呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞