最近睇緊邊套韓劇? 【17】

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
私生活
亡途覓雪好撚好睇
最愛top 3
SIGN (唔係最完美但係當年第一套法醫劇 + 本人係法醫劇控。當年既結局我仲怨恨到依家!)
1988 (雖然到依家係堅定狗善黨,極度唔滿意依套最尾幾集處理愛情線既手法,狗煥最後一集好似俾人強制下線... 但親情同友情+寶拉善宇條愛情線我真係念念不忘,真係又愛又恨)
善良的男人 (我好麻麻地純愛情劇,更加超唔中意d婆媽狗血劇... 但依劇係例外中既例外,翻睇左幾次!當初係因為中意睇文彩元同宋仲基 2 個做戲先打開依度,點知成就左人生第一次追真人CP)

機智醫生生活算一個series (因為有3 個season), 雖然我好中意但我冇排依度

最愛唔等於個人覺得最好睇... 最好睇既話上面3 套都唔係,最好睇
1. 九回 (第一套覺得係神劇既韓劇)
2. 1997 (第一套用韓綜手法拍劇,睇果下真係覺得超新鮮,真 開先河) <-其實劇情黎睇94 好過97 但97 始終都係播既第1套,估老公真係係太經典啦
3. 浪漫的體質 (到依家都係唯一一套煲完套劇既下一秒就立即想翻煲既劇,輕鬆搞笑、友情愛情都寫得好、OST首首都超好聽、有PPL但係唔討厭(仲識得攞黎吐嘈)、以電視劇製作為題材... 全部都中曬 <- 原本係他們生活的世界(都係講電視劇但出左依套就被取代左)
真 又做mc又識搞氣氛
但係暫時都幾好睇
九回時間旅行
浪漫的體質
go back夫婦
有冇人睇search搜索, 題材幾特別,講三八線搜尋怪物,劇中軍事、恐怖、怪物元素都有睇左一集唔錯
浪漫的體質同go back夫婦真係被低估左好多既劇 (收視仲好麻麻)... go back夫婦張娜拉同佢媽媽最尾果集真係喊死我啦
第一集一般,但第2集就開始好睇
但都有人話套劇 悶
Go back夫婦同hi bye媽媽兩套既母女情都好好喊
兩套都仲要同一個阿媽
老實講頭2集真係幾悶下
係第2集尾有返啲吸引
套劇題材吸引 係劇情編寫得有啲悶
頭2集內容縮返做1集就差唔多
趙寶兒揀劇本真係臭手
Top3真係好難揀
1988 (還我狗煥)
紳士的品格
主君的太陽

當年睇仁顯皇后同屋塔房王世子都覺得好好睇 但要拎黎比既話以上3套應該比較經得起時代既考驗
呢度冇老嘢簡大長今?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞