最近睇緊邊套韓劇? 【17】

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
鄭多彬
我都覺得好好睇
孔孝真嘅劇差唔多套套都好睇加高收視
愛情輕喜劇 - 1%的可能性 ? (河錫辰翻拍果版)
請回答吧1997 (接受到一開始係女追男 同唔介意戲份友情親情>愛情既話可以睇埋請回答吧1994
百日的郎君
仲有今年套出師表

如果要有伏筆 就九回時間旅行 /火星生活 (但驚喜定驚嚇我就唔保證)
咁講又過份咗,每個人著重嘅嘢唔同
等如食自助餐有人會著重要甜品好食,甜品普通就會blacklist
而我就唔會理甜品架啦,我要有大量海鮮同生蠔刺身
主君的太陽我都覺得唔好睇囉
做乜咁話人啫
韓劇都有唔同類型
唔鐘意睇主君有乜問題
我唔鐘意主君但鐘意未生得唔得?
鐘意睇沒關係是愛情可以睇返個編劇既作品Live(講巡警+職場+人生劇)
Dear my friends(講老人家但好好睇)
一定要睇
有笑有淚

P.S.我都唔鐘意主君的太陽
我理解既意思係
佢唔係唔明
而係覺得套劇jm9 呀
anyway各花各入眼啦
睇劇口味一向都各有各架啦
表達吓都要話人
唔該哂樓上講既建議, 我會參考下~(其中請問答系列都幾有興趣)
估唔到求其出個post, 咁都會有得嗌...
我所指既理解唔到, 其實姐係冇共鳴, 角色點解會有動機去做咁既野.
有時對白會有解釋, 但係唔合理.(雖然睇劇唔可以講合理性, 但太離地就好易冇共鳴)
我唸緊韓劇個觀眾群係咪以女性為主, 所以有d位對我依d廿幾歲大叔真係冇乜趣味性.
可能題材都有關係, 一到超自然既題材, 要代入角色既立埸黎唸, 就更容易冇共鳴.
我自己鍾意既口味係現實d 既愛情劇, 聽朋友講第3種魅力同3流人生都好似唔錯, 唔知有冇伏呢?

另外, 點解我睇左4套韓劇, 3套都要去旅行遊返個圈先得.. 係咪咩韓劇套路黎?
最近嘅話覺得18again都唔錯 差兩集就完 都多係講愛情同埋多感動位 故事整體亦都現實 貼地啲
第三種魅力尾段夠晒現實(男女主線)
我自己就唔鐘意太現實嘅作品
大家喺咩網睇韓劇?想睇d高清d既
1988世一
話人玻璃心 並唔係你唔識尊重人 出言不遜既籍口
你講嗰兩套咁啱都有睇 我覺得冇伏呀
三流之路 而家過咗三年都成日有人推 值得睇
第三種魅力我記得頭半真係好好睇 後尾現實到有啲唔忍心睇 OST都好好聽
韓劇無愛情線果d基本上都好睇
未生我的大叔秘密森林火星生活etc. !!
癡線無追post咁耐
一追返以為睇緊小學生討論區
上面條友講一句返去睇cctvb都可以有人嬲豬話你做咩咁話人
個人覺得無咩wor
可能平時無咩口德
好似平時有friend話睇唔明d劇
我都會笑9佢叫佢 屌 咁都唔明 返去睇tvb啦你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞