最近睇緊邊套韓劇? 【17】

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
1988 +1
機智的醫生生活真係好好睇
雲畫的月光因為係我第一套會睇兩次嘅劇
同埋唔太諗到
我的大叔
今生是第一次
秘密森林
火星生活
未生
我好多時都係為咗睇樣而睇劇不過真係有啲韓劇冇乜樣睇都質素超好hotel de Luna啲ost真係好聽 機醫啲ost都好好聽 所以好鍾意
因為佢應該係呢套最出名 佢綠豆傳博到男扮女+嘴男人應該無得輸
學校2017戲份太少同埋有啲人覺得套劇劇本差
頭兩個一樣,不過kingdom換六龍飛天
有少少想追sky castle 吳娜拉
Signal
聽見你的聲音 (呢位編劇後來兩套Pinocchio同當你沉睡時評價都高但我覺得好麻麻)
九回時間旅行

等緊Signal s2
金裕貞喺呢套劇我覺得唔算靚 本身男裝拍埋朴寶劍到成個小朋友咁
兩個男主都咁靚仔真係好難簡
咁要等free啲先睇
試過一次過追哂人文教育 爆肝式追劇
果時好似得17歲
我覺得女裝幾靚 但可惜套劇佢大部分時間都男裝
金裕貞本身係靚 女裝跳舞嗰part係幾靚 但佢童顏加古裝仲要男裝睇唔到頭髮咪好似小朋友咁
其實幾佩服著足18集男裝feel到都幾辛苦我睇緊嗰時以為應該會中途翻歸換翻女裝掛
我好耐冇關古裝劇睇 但接檔start-up呢一套就有啲興趣去開

【劇名】哲仁王后/철인왕후
【播送】韓國tvN電視臺 直播
【類型】tvN 週末劇
【首播】2020年12月12日
【時間】每週六、日晚 20:00 (北京時間) 各播放一集
【接档】Start Up
【編劇】朴繼玉(《監獄醫生》)
【導演】尹成植(《花郎》)
【主演】申惠善、金正賢
【集數】16集(約60分鐘1集)
【官網】暫無
【簡介】本劇講述生活在現代的青瓦台主廚張鳳煥,靈魂穿越到朝鮮中殿金昭榮(申惠善飾)的體內後發生的爆笑故事。
抓住幽靈
始終大病過就算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞