[親生仔] Google Pixel 討論區 (50)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
一套放 slate+keyboard+pen
我有slate 同pen la
雖然上年bf買唔算太貴
但真心覺得係中左伏 我諗我玩左20個鐘都無
更新左幾個版本之後進步神速
想問search on 會有咩睇
我恒生都即刻扣咗數。

DHL
好貴
DHL
真唔真ar唔想開盒差完電又失望
好咗少少,介面靚咗
你點失望法先
我就用黎上堂jot notes 上網好夠
games 就唔好expect 咁多
x86 emulate arm 效率低
pixelbook go表示唔錯,可能因為我唔打機
真係純粹用chrome上下網就ok
但大部分app基本都無optimize過 又無得裝apk netflix又無1080p 打機更加唔洗講
同埋唔知係咪hardware問題有時掃mon都有殘影

加埋chromeOS個定位唔上唔落
攞黎做野我寧願用翻window 攞黎娛樂睇戲打機我寧願用翻An tablet
我記得你講過
netflix 用web site la
裝apk 我terminal 打adb command 就得, 唔洗洗機
掃mon我冇殘影wor
btw 唔知點解玩dragon ball legends 幾smooth
同埋你有冇開hyperthreading
咁快 我重係dispatch
真心我都味完全放棄chromeOS 但我覺得真係重有好大改善空間
期待有一日chromeOS可以上大枱 同macOS window打下
而家好似有得裝apk
好耐無掂唔清楚
我覺得chrome os用喺laptop都叫可以,但tablet就好似一直都有唔少問題,不過其實android app對於tablet嘅optimization一直都唔高,呢個不論android定chrome os都一樣,只係當用作tablet嘅時候就會慣性用app而非browser

而家喺browser有得save個web,咁就會似個app多啲,但當然都係一個web page嘅樣
個人覺得4a.買左部比老母
唔係由旗艦機轉會過黎應該滿意
ching部slate有冇用左三五七個字之後部機機背呢個位有嚴重發熱既狀況?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞