[親生仔] Google Pixel 討論區 (50)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
我覺得4 5G太大部 搞到想買5
我都覺得有少少大
但係又唔想俾多千幾蚊買部多咗2GB RAM咁大把嘅pixel 5
我當然想有啦
但係完全冇消息
咁不如買4A,730同765好似差距唔大
相機個啲都好左既 但又無左3.5 好難選擇
但4a差距都大 最少粒電都差幾百
台版平一千蚊港紙
但我唔知點買
係US 貴100USD
因為得佢有mmWave
用緊綠守, brevent
新手一問 係要等今晚就有得買定第二水
RAP

Android 8 開始
用原生App Background restriction
已經block 晒啲background app
過一陣就識自動kill
已經冇需要再用呢啲外置kill app

Pixel 3 XL 用家...
近排個mon contrast 好似出問題.. 灰黑色一達達咁.. 有時開開下會偏黃左...
有冇人有呢個問題
今朝扣左,但仲未 dispatch
有小小分別
doing same stuff in a different way
細節唔記得咗

btw, some 毒瘤 apps e.g. facebook would automatically comes up
DKLM Facebook 根本malware 嚟
我一直用web 版算

原生App Background restriction
已經夠我用
facebook lite is fine, full version facebook app 堪稱鬼佬wechat, never die
5g 係香港都冇乜用
分分鐘到pixel 7 都未普及
係個mmWave 唔中香港用的頻段
美馬/b&h/英馬/台灣買既pixel 5將來會唔會用到香港既5g?
仲有係咪除左英馬買既之外其他都要用轉插先叉到電?

咁買美版真係蝕比佢
3a 又再戰多一年
今晚11點起有得睇Pixel 5 full review
犀牛出咗pixel 5 貼同殼啦
睇完apple 部12 mini

反而想出4a靚仔,相機又勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞