[多圖慎入] 非老變機械人產品綜合討論區 拾 謝絕老翻 歡迎互毒 毋忘12子 善用不推文

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咪就係肩甲下面C ring形果part,用錯力有可能扯斷,FB今晚有人不滿只係改咗呢件件做合金,搞到台灣改件高人都要出聲指正
無認真睇,或者聽日再去望下
我隻舊版當年都係連合金件一齊收
條友影左十幾張相先影到個金屬位
隻bc01又開始搶
點解搶?
點解d撚樣咁吹捧老翻
覺得隻千值超獸易爛自己唔識玩咪唔好買
係都讚隻copy cat金屬關節好撚正咁樣
而且見到呢d留言係個所謂黃group 真係好想嘔
老變谷仲多
嚴格上三方都係老翻嘅一種
我都係靜雞雞買左, 無吹嘅必要
只係萬一初版扭爆左有得補救下咁...
利申未爆

所以我呢個POST開頭先咁反對各位巴打傾老翻
我自己都頂唔順捧老翻踩正版嘅留言
係...所以我呢度都唔鼓勵大家講第三方
蜻蜓點下水咁OK嘅
我就有玩嘅 唔會公開講咁解
其實公開講下隻野有咩改善(如有, 老變個邊我知有間廠放大加改好), 影下靚POSE呢種我覺得OK, 唔好吹奏到過左火就無問題

利申, 我都有玩兩三隻老翻
以前返既工既關係曾儲過玩過第三方老變
我覺得無版權自制玩具點都比翻模老翻好
起碼人地都叫憑自己設計件玩具出黎(以設計師角度睇)

雖然兩者以現時法律黎講都不道德架啦;兩舊屎同半舊屎咁比囉
無比較就無傷害 FT 同 TT
玩真係無問題,個個都試過
但捧老翻踩正版呢點真係好嘔心
仲要貼埋正版盒老翻啡盒全家幅黎showoff 真係唔知想點
話買正版蠢/錢多果啲最嘔心
其實我個人幾欣賞肯去創新同試新設計,
但真係要我心悅誠服咁去吹奏的話,
請去買左人地版權再講

就算幾唔鐘意支那, 但見到佢地有買人地拉神
再出成品嘅廠越嚟越多, 都係好事

因為大家都知, 一家BAMDIE獨大, 有幾唔好
咦, 係咪講緊EFSF
作為玩家 都幾憎bamdie 乜撚都留一手
同埋唔好賣就cutline
我會好大方認我蠢同有錢

"無錢咪撚玩玩具, X你XX"

後生時講完呢句就同人對屌
尤其係TOYSDAILY, 知我個邊ACCOUNT名嘅勿相認
一直覺得孩佬係專登種第三方
最記得有次唔知邊間無啦啦話再版炒起左既parts,但隻孩佬主體都係絕版左好耐既野
點知過一個月就公佈出xx周年版
CUTLINE其實都明, 賣唔到嘅產品無計, 老千壽屋ALTER都係咁

咩都留N手呢點超絕嘔心
我知你講邊個post,睇完心諗做乜鳩,完全唔夾
不過呢隻老翻出個陣個個都讚,其實翻模後手做,做都好係正常,咁都差死左佢算啦,同埋玩老翻各有各原因,自己知自己玩咪算,有乜好分享
講仆街 孩佬唔好得過bamdie 幾多
我之前識少少人,
部份第三方嘅設計者就係孩佬個邊做正職,
兼職或者搵人夾份搵廠做第三方。

我就唔信孩佬班高層同班靚剩係打交鬧交,
一切都係錢作怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞