[多圖慎入] 非老變機械人產品綜合討論區 拾 謝絕老翻 歡迎互毒 毋忘12子 善用不推文

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
今日嘅戰利品

都係佳品,gframe 未入過來玩
我都係第一次玩,見係少數side MS買黎試下
計埋可動骨架,一隻hg價令人卻步
我今日都入左盒蛋愈買愈多
初次體驗十分良好,啱我呢啲又想砌模型但係又無時間上色嘅懶人。介乎模型同成品之間,高可動又有適量塗裝,七十幾蚊隻我收貨lu

呢個系列其實素組外觀如何?
呢個已經係素組
咁睇落唔差,當然無得同素組hg比
如果有時間砌,當然係HG好啲。

呢條line定位係食玩,想即買加少少工就玩得可以考慮,同埋期待佢嘅side ms
我搵下有冇特價貨來體驗下先
正確解讀:頂頂癮

新line1/9 IW悟空,呢件試驗性新品其實整體唔差,造型細緻度都比SHF好,係肶罅屁股設計新奇一點,佢比較著眼直立時全方位外觀一體性,活動得較大幅度就會睇落怪怪哋,但內裏其實有一層遮醜件,不過活動時時常會跟外層移動
雙手包膠係最大亮點,腳波羅蓋關節後面改成一大塊褲面部件亦比起SHF就咁關節外露好睇得多,有兩個形態頭各有兩塊面同望三個方向嘅眼可換,六舊水左右其實算係咁,由其好多SHF已經貴過佢
第二彈會係星矢,啱洗嗎?
拿拿林砌埋淨返嗰三隻G frame, 各有特色重點

膊頭嘅可動出奇地好, 雙手持槍嘅post好容易做到

抬高頭同埋腳指尖伸直嘅post都好自然咁樣做到出嚟

呢啲少有嘅side ms都會出埋, 我都係第一次見呢款full armor嘅rx-78,膊頭支炮仲可以伸縮

大合照
係呀,我都係第一眼俾佢吸引咗先入坑

stage係神話EX
謝分享。股關節可動真係爭啲,期待下一隻
最大問題係股關節一定要A字腳,唔可以向內屈,其他都唔錯
G frame 同 ensemble 邊個系列好啲
ensemble 未試啊,等其他師兄答
R魂都死死地佢竟然出MB
又要畀錢
有啲失望,合全魂出Arc,雖然知佢下年有動畫,但想佢出三一G或真三一多啲.

網上借圖
真三一等左好多年啦
要入返隻孖住老千隻龍王丸先得

這個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞