一人一個準既算命師傅

1001 回覆
1159 Like 83 Dislike
點解話人9up諗過睇唔睇佢好
好似$500/次
可摸耳加定tg等包膠 tg: sincosengine
求台灣佬line
點解心術不正唔睇得好奇問下
睇戲見啲大佬都會搵人睇風水
點樣向命運低頭
姐係你條路係要順從?唔可以突破?
用下common sense諗野 都知道無可能有人有呢個能力
佢話我每過60秒就會少一分鐘喎
搞到我勁驚囉
幾多歲為止晚年
早走都未必係壞事
我爸爸同我講細個文革前有個同村大佢地十歲左右嘅朋友,佢識茅山术,上無高堂下無兒女,所以對當年仲係小朋友嘅老豆同佢班朋友好好,成日請佢地食野,有次係佢面前用塊布遮住個碗,作咗幾下法就變咗個香噴噴嘅燒味飯出黎,然後我老豆問佢可唔可以教佢,但係佢拒絕咗話會拆福,佢話佢咩親人都無又無結婚就係因為玩呢樣野。

不過令我老豆最有記憶都唔係呢d小事,而係我老豆有次叫佢幫手算命,佢當時唔係好想,然後睇佢面相最後講咗句「你送唔到你老豆終」,直到文革我阿爺比人屈貪污打咗一身,我老豆係大仔逼住黎香港搵錢,直到佢安全到步寄咗封信返去,睇完就斷氣。

可惜,文革個陣話佢封建迷信比成班人批鬥完就失咗蹤,可能死咗。

利申:屋企兩老都係無神論者。
沒錯 算命之前
了解自已是什麼人之餘
也要留意個算命師是什麼人
以下參考一下

自己遇過一位女師父
用紫微斗數算我童年極準
但好久之前的事

有個男師父同我說
用風水騙人害人的師父
死後會到十八層地獄更深的地獄
也是信不信由你
何必搞到自己咁難堪
佢咪叫左你 死心 唔好望返轉頭
你段感情似拖拖拉拉會影響到你學業
成個post有無人講麥玲玲
有興趣但無line
癌症擺陣就好得返
我諗話芬姐算命準既人,有部分應該係聽完性格就覺得準,或者唔識問問題,比人chok到你

我認同芬姐完全9up,佢講既野錯晒,之後我話唔岩,佢又自言自語話「哦....係wo,相反wo」

我好耐以前睇佢,都有十年喇我諗,佢個時連時辰都未搞掂
唔準都仲夠膽收我錢
比你知下年死,你仲會唔會繼續返工做狗,為三餐溫飽咁勞碌過埋剩低一年
無比姓名都可以害到自己?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞