一人一個準既算命師傅

1001 回覆
1159 Like 83 Dislike
聽呀媽講過佢過fd有一年諸事不順 (廿幾歲)
比公司炒 幫老公做擔保人爭人周身債搞到破產 老公走佬
全部同一年發生
最後去左澳門搵一個盲人算命(個陣個師傅都年時已高)
佢咩都未講 諗住試下個師傅堅定流
個師傅一開口已經同佢講會有二婚
對象唔係Chinese黎

佢再追問師傅將來會唔會有小朋友
點知個師傅講:你好想生咩?下世啦
佢之後慶到火屎咁 心諗仆街啦你

個師傅同佢講 你咩都唔洗諗
我勸你呢一刻做下身體檢查 你過到45歲先再返黎搵我啦

佢當然冇將佢既事放在心
係40歲既時候 唔知機緣巧合之下去照腸
醫生同佢講條腸有廿幾粒瘜肉 其中幾粒會係短期內變cancer 如果唔係以家發現切左 你唔會過到5年

之後佢亦都係香港識左個巴基斯坦人仲結埋婚

PS 真人真事,成件事真係覺得每個人個命運一早註定左

小弟呢排搞緊移民,你話我迷信都好,想搵個師傅問下前程。
命運可以戰勝
當然乜都話命中注定無得駁
可以share下算命經歷都得
弱智人士先會咁迷信

垃圾
有時啲野真係唔到你唔信 解釋唔到
只係用你個豬腦解釋唔到
堅信自己解釋唔到嘅野就係唔存在
咩年代啊?

不過睇你用字唔方有見地得去邊
你證明到存在先啦

弱智
叫你證明有空氣存在你都唔識啦
專心睇youtube啦保安
弱智

掉轉個杯cup落水就知啦

唔夠人講就拉開話題

迷信柒頭

你又證明到我做保安?

迷信既人特別蠢
算啦 你繼續笑人 唔好阻樓主學術討論
迷信野你用學術來形容?

抵你弱智
其實真係好準
我之前算一個 講中我幾多歲有咩病 老豆係我幾歲做咩手術 話我命中有細佬妹(老母有生 但棄養左 所以應該係被收養/變成孤兒)
講我讀書同工作會順利 應該做邊行 唔應該做邊行
講中我之後要成日搬屋/要周圍飛
雖然事業一帆風順 但感情不順 太早結婚會離婚 注定六親疏遠
有fd推介我一個女師傅
我老母去睇,up得出我老母細個既野(連我老豆都唔知),兄弟姊妹之間既關係
講埋佢有個仔(即係我),幾多歲,做緊邊行

個fd既另一個fd想去睇呢個女師傅
個算命師傅聽完佢出生日期之後
就話唔洗睇啦,你條命定好左,唔收佢錢就叫佢走
另一個fd仲屌我個fd玩鳩佢
點知佢唔夠兩個月就急病走左
偶爾會撞到正某啲小人,係你冇做錯,都搵野話你嗰隻。
早排搵咗個連登仔,免費睇,睇得好準,話原來本身容易撞小人。

仲有,佢講我以前邊啲啲年份好,邊啲唔好,完全準晒!

連我15年識到個好好嘅另一半都UP到出嚟。
其實你唔岩睇咪上一頁 態度決定高度
好似潑婦罵街咁
何必搞到自己成個怨婦咁
你不如證明下算命有幾科學啦

唔好好似師奶咁迷信
我都係六親疏離,比上面講個連登仔講中咗。

BTW,講到尾係自己屋企人,有冇諗過搵番佢?
咁嘅垃圾屋企都係唔好搵返佢了
點解呀媽要棄養佢呀?
怕麻煩?定當時經濟問題?
邊個師傅啊?想試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞