Samsung Galaxy 集中討論區 (98) Z Fold 2 | Note20U | 留明ZF2

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我估7-8K應該有人要嘅,始終都係新技術有一定吸引力同埋下一個選擇要15K up
2手8k
發夢la
又唔好咁武斷,Mate Xs 二手都有14K
mate xs跟本做唔到量產,d人拎黎炒多過用
Fold1同Fold2差太遠,一野打沉個二手價

講真,二代出左之後,一代個spec唔值5000蚊
你話8000蚊新機都有機會,二手一定無
摺機個損耗程度一定高過普通手機
你又唔知上手點摺法,外觀睇唔出
師兄所講絕對有可能,就睇下市場最終點反應。

我其實都估唔到Mate Xs個價仲咁硬,幾驚fold2鋤冧嗰價
屎為機近期係大陸升價, MATE XS仲要冇咩供應

同埋你點解賣既?
咪就係訂咗folder law

本身用緊N20U + Mate Xs, 宜家可以一部機攪掂
米王

雙旗艦
點解唔一apple 一android
講起就失禮喇,訂N20U嗰時完全無留意到fold2會出,宜家又要跌錢
你就好啦, 仲有2日就有新野玩
其實我都有用iphone,公司機
想問下拎嘢上維修部整
係咪成唔成功都會有msg俾你話已完成維修
叫你上返去拎
呢度好多師兄都有得一齊玩, 你都一齊入坑啦
拎嘢上維修部整, 有可能維修失敗架咩??

TSO咩
一啲都唔失禮 簡直係我哋post嘅前鋒
隻buds有一邊冇反應 同一日拎上去同一日收到msg話整好
BUDS冇咩野可以整, 可能一換一呢~
有無人試玩緊one ui 3.0
唔得,Login左,佢跳咗去free trial 一個月
睇人dissembly都係好簡單嘅module式裝嵌
如果FOLD壞就唔係咁簡單啦~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞