Samsung Galaxy 集中討論區 (98) Z Fold 2 | Note20U | 留明ZF2

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
note 20 ultra 個mon好似曲過s20系列
冇 擺明湊數 最憎粒景深鏡頭
微距都係廢嘅
放少兩粒鏡加大個rom同ram同電好過啦
依加部iPhoneX都幾方呀
iPhoneX 19.5:9
S20+ 20:9

咁的確方少少嘅.....不過S10/note10係19:9
唔覺得佢會有軟件善用啲鏡頭
為加而加xox
個角咁圓邊忽方
佢講緊個mon比例 方角嘅話Note已經方到直角
唔係講個角
note20 20:9 (2400x1080)
s20+ 都係20:9 (3200x1440)
點解會嫌s20+窄長而note20又唔覺
因為s20+機身窄note20 1.5mm?
曲mon望落會窄啲
Mon size同比例一樣嘅話 唔明部機做得窄有咩唔好仲適合單手用同擺褲袋

人地啲engineer咁辛苦整幼個框

咁鍾意粗框真係得iPhone 滿足到
其實真係手感問題,出note 20系列之前我都睇咗S20系列一段時間,都係覺得佢個闊度有啲窄我都唔知點解差小小,但攞上手又好似差好多咁
其實淨係計塊mon唔計邊框 正面望落去都會窄咗啲
始終兩邊都屈咗少少落去
我諗應該無人鍾意粗框,但曲mon我更加唔鍾意,不過都係個人偏好,用唔慣就係用唔慣,我換X之前係用緊S8

同埋Note 20平mon條框都唔係好粗咋喎,老實講Note20個外型同size完全fit我嘅要求,如果唔係咁伏我真係想換依部
其實拎過上手真係Note 20個design順眼啲
都唔知三星做乜撚嘢走去用垃圾spec嚟整
唉好頹但如果照買又好晒錢咁,不過諗下又唔急嘅,依加依部又未壞
垃圾spec如果配垃圾價,咁都叫物有所值
屌佢垃圾spec賣咁撚貴

S20FE又走去用返粗框mon
FE用硬性oled panel慳錢換120Hz

Samsung Galaxy 集中討論區 (98) Z Fold 2 | Note20U | 留明ZF2
https://lih.kg/qNDQsJX
#826 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
其實同dynamic amoled會唔會差好遠
直上 Z Fold2 5G 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞