Apple Watch 用家討論區 (40) 睇#1啦問問問

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Walk-in 入Apple store有冇現貸??😂
Ti膠帶係咪冇行揀色

有冇絲打會買40mm?
見大家都買44 係咪舊電真係差咁多?
我嗰個打都唔打嚟,直接敲我門
佢送藍個條錶帶係。同埋個隻色係冇得單獨買,另外個金屬扣個位都係鈦金屬來
Apple Care+ 點買最平?
去門市加時係咪corporate discount 10% off?
moon 一定有coating. 唔係嘅話反光到睇唔到
水同洗潔精或90% 以上isopropyl alcohol 無問題
睇你手碗幾大同帶得舒唔舒服。40mm都有需要嘅
我冇變色但有跑步有臭
試過用洗衣機都唔可以清晒
唔太關電事
而係44大mon睇得清楚好多
我個SF 睇物流19號之後冇更新過 停留喺上海
我有見過人帶撈痴貼,柒撚到出煙
我都唔明點解用apple watch 又用殼又痴貼。。
買個靚靚錶殼又薄。跟住整個殼搞到柒晒。。
人地個moon 本身上晒coating, 顯色度高,又防反光。跟住又貼個垃圾moon 貼整柒個moon...

為乜。。。
銀鋼用咩磨?拋光?
好似今年Ti 改左保養條款
ac+以前Ti 同Hermes 保3 年 換兩次
依家好似改左每年換2次,但3年變2 年
我都諗緊,但始終未去士多睇實物比較
好似20轉的
岩岩問左, 冇
我巴打都係買40mm. 我女人手。 150mm
我會買40mm
因為手腕太幼
絲打買咩色?
如果買金色會唔會襯忌廉色尼龍帶?
想買44mm GPS
買SE定S5貨尾好?
用cape cod 布抛光就ok
但你要先確認你隻銀色ss 係無plating. 我唔知apple ss 上有無再加plating. 如果有, 你會磨走啲plating
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞