Apple Watch 用家討論區 (40) 睇#1啦問問問

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我嗰陣都係黑色同銀色二簡一
最後我問朋友 同藍精靈 邊款好啲
我本身心裡面簡左銀 佢兩個都簡銀
我睇好多都做緊discount,百幾蚊一條咋喎!
你用落覺得點?會唔會好快臭?
同埋如果同uniq相比,邊個好啲?
Se 幾時有現貨
寄貨都排到10月中
銀鋼配黑皮革定銀鋼手環好?
唔緊要嘅,呢個好個人,諗諗吓可能帶上手又唔同講法
所以你要去試下戴上手先 反正嗰到任戴唔嬲
不過黑米蘭會易刮花
Lm

左邊S4原廠跟錶嗰條冇換過,戴左年幾仲好舒服
皮帶我多數冬天先至會用,
同埋會成日會換唔同錶帶所以只有本身皮味冇臭味
其實冇話邊條特別好啲,
風格唔同,
uniq簡約風格皮質特別柔軟,
上面嗰間勝在款式夠多,
有啲特別啱女仔

上一個post我都貼左一啲自己用過嘅皮帶同埋使用感受
不過你好似話d款太man
用隻錶個 app store 無論用中或英都 search 唔到
用 iPhone 個 app store 就搵到 , 不過唔比網 , 話只能夠喺 Apple Watch 度裝

結果係我隻錶而家冇咗血氧個 app

同埋我啲 Watch Face 有啲係冇咗
Watch Face 啲複雜功能亦唔見有高度 & 血氧揀
尋日係士多衝左紅色, 超正
我反應覺得石墨米蘭太黑
想買銀米蘭夾金鋼
原本casetify條鋼帶都想買
但唔知佢隻金係s5定s6
太空灰本身都已經唔係深黑係帶灰黑,
原本想去睇吓石墨色新米蘭同佢襯嘅效果係點,
但係行過又一城太多人掉頭走,
遲啲先算

本身有黑米蘭想買多條其他色
我覺得黑米蘭刮錶面錶底機會多過條帶本身刮花
無喇,我最後買咗Nike版,因為睇完石墨色實物覺得唔靚,呢家想買多條皮嘅日常替換~
想問下米蘭會刮錶面錶底
係咪因為個尾會甩出嚟?
我睇youtube 有人話今年條米蘭改左d
個尾唔會甩出個扣度
唔知會唔會無咁易刮花隻錶?
咁大獲不過你iPhone升埋14.2,錶又升埋7.1
有升冇降,最後一步洗晒啲野重新配對過,唔係就等apple update
建議你真係落士多睇實物試上手
係黑米蘭本身coating問題,
金銀色比較少聽人講會刮花隻錶
除咗去士多 都唔知點幫你
明白,巴打係咪就係post過uniq橄欖綠嗰位?
就係睇到好似幾靚,諗緊佢條黑色
不過啱先嗰間香港本地搵料造嘅請問你係買咗邊款?
去過但係過門不入,
等遲啲小人啲先,
襯唔襯感覺真係好個人,
真係要親自睇過實物感受一下先知
Thx
好彩本身都係想買金/銀
我 S4 時買咗條黑色 nomad Titanium
超正 ... 我而家 S6 Titanium 遲下都會換呢條錶帶用
銀會易襯啲 除非你有金色情意結
有冇人有衛訊會員借
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞