Apple Watch 用家討論區 (40) 睇#1啦問問問

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
唔會

唔係點解會叫變壓器
有邊個唔想自己隻新錶快啲到
等多一日都幾辛苦
諗落佢分開announce iPhone 12 都好
咁多product一齊岀又knockdown會不勝負荷
佢撞彩者
佢所有產品都分開唔同地方同廠生產嘅

佢唔快啲趁而家亞洲疫情好啲出12, 隨時又要delay
唔係話唔鼓勵An廠出新嘢新技術
但好多時An廠啲新嘢新到連出嗰間廠都冇諗過點sell俾班客睇
啲客又邊會主動睇
另外三叔呢啲算係An界/電器界巨頭喺香港都冇一間比較有規模嘅showroom俾fans/tech nerds聚集
又點營造到話題
對上一次係3月iPad mini 5
但唔係AW 呢種期待
尋日買咗Watch SE,配對完都無乜問題
但今日熄咗iPhone 再開機,就連唔到Watch
兩邊都試過重新開機都唔得,而家IPhone 一開Watch App,直接彈App,restart 過都係唔得
Watch上面又搜尋唔到我部機

有冇用家都有呢個問題
唔想reboot部iPhone
利申,已升iOS 14
隻AW4 AC+就到期
諗諗下與其俾錢換新
不如拎啲錢買S6仲好
同埋不如以後都唔好買AC+
Ios14 幾多bug下
三星專門店感覺好寒酸
你隻S4唔係今年先同誠哥買嘅咩?
咁快又x婆守唔到寡搵個藉口比自己買新野玩
我一直都係咁諗 所以aw唔買ac+
反正戴到兩三年都夠
thx
唔急,等官網有平再入
apple watch =
信用卡apple pay
八達通
msg 通知
運動
健康

習慣之後就會成為非常高效的工具,唔係玩具咁簡單可以被取代。

好多用家都係先用鋁再上鋼,明知係電子產品都咁做。就係因為依個產品「值得」投資落去長用,而不是每一年換新表。

Apple watch 個新鮮感,好多玩家都會去左換表帶。因為換帶非常方便

1運動
2皮帶
3鋼帶

3個方向都買到心頭好,你就可以做到好多變化。
我仲有另外兩隻S4俾兩老
香港an機得妖米d鋪有返少少旗艦店格局
個設計都真係有少少旗艦feel,可能因為抄Apple嘅關係
不過之前行過見到啲貨就咁放喺店面,連嗰少少都冇埋
反正唔等洗,
留返啲錢出年S7好過,
ac+幾百蚊換隻錶同坐底3000幾係我眼中完全唔同概念
友善提醒

唔好狗衝,aplle watch 唔似新iphone 咁有新色就去,冷靜諗諗先。表對男人係有個意思,你唔介意,你的上司會,有質素的女人都會。

根本S6 同S5 機能上不是非常大分別,你心急都只係身痕。慢慢試清楚自己想要乜先買,唔好無貨就心急,慢慢選擇,睇下評測。

我知道新表一出大家心急,係會hyper先叫大家諗清楚,但狗衝真係好多機會買錯野。
其實小米抄Apple呢個方向係幾正確
抄抄下係幾似模似樣
奈何個形象實在高級唔起
創興嗰間成個角位變咗貨倉
夠草根,
但真係做到一個聚腳點
我見成日都好多阿叔師奶喺度試機買嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞