美國最高法院大法官金斯伯格病逝 終年87歲

407 回覆
42 Like 4 Dislike
係連登,左過GOP右派就係極左
其實Biden比盡未係「自由派」,稱唔上左
再加上巴勒斯坦同伊朗親中丫嘛

巴人比以色列糟質左七十幾年 每屆美國政府都係口講話解決但永遠睇住以色列無法無天 到侵仲衰扮都唔扮 講到明我只care以色列
咁巴人迫於無奈咪親俄親中親伊朗囉
泛民咁
我用普通人既角度剩係感覺到一樣野,就係依家既基佬呀女權呀一堆人,以前明明大家各不干涉無拖無欠,你基佬鍾意一齊男人錫錫無問題,女權你鍾意墮胎公開餵奶與我無關,但係依家呢? 日日係度逼人埋牆角要人地支持佢,咩話? 我係天主教家庭長大,大家互不干涉就係極限啦,尊尊雙重何時了呀?

我之前提到叫的LGBT BLM群體主動做多的公益你有無見到呀? 點解唔發表下偉論呀? 依家講咩話? 要每個黑人賠40萬養佢地過世? 反感就係咁黎囉,美國係人都知道黑人社區犯罪率高,數字點呃人呀? 你自己係咪打算住黑人區身體力行支持佢地呀? 福建人越南人幾十年係美國依家第二代都做緊醫生專業人士啦,你黑人係美國幾多年? 咁多年既平權運動都改變唔到人地對你既整體印象怪邊個? 模糊焦點? 我係LGBT公關就直情針住狗共黎譴責,狗共點對LGBT呀? 支那人點對黑人呀? 公開支持港疆藏佢地咪擺脫到一己私利既形象囉,岩唔岩呀?

依家的大企業,有邊間唔係左傾? FB Twitter Sportify Goolge 對右翼滅聲幾撚陰濕你自己唔知? CNN 華郵 NYT對Trump 既攻擊統計都有人做左出黎啦,彭博直情讚好老雜捐埋錢俾Pedo失智老野出黎選總統啦,你咪又借的依係度叉開話題,依家全球化養肥左邊個? 你自己講啦唉
黑警殺人
以色列由嬴左six day war後就無法無天目中無人
次次比聯合國屌
咁又點 有美國無限護航就打橫行
以前我會同情佢地比人殺左二千年
但依加只會講 你點對人人地就點對你
成日話巴人射火箭
但有冇諗過你啲戰機炸死左幾多巴人同搶左幾多地
大企業幾時有左傾?請提出證據
大企業幾時有左傾?請提出證據
咪google nike apple 全部打哂slogan BLM囉
共和黨得翻保險業同藥廠肯撐
因為要靠佢地擋住全民醫保哩啲社福
得罪講句我懷疑香港人就係成日project香港啲事去其他國家搞到依家咁
人身攻擊惡到呢!係嘅,網上講嘢唔駛講品,屌咗舒服咗先。

我明唔唔應該將香港抗爭同人地相比,根本無得咁比,我咁曲線係唔明點解會雙重標準,我地期望國際了解多啲我地抗爭行為背後動機,咁同樣人地BLM或者其他civil movement 都期望國際亦係了下人地背景先,大把革命騷亂都係畫面唔好睇嘅。

我唔係無限幫住哂人地隨便亂打亂槍亂殺人,BLM係有looters壞分子騎劫係仆街,我無扮睇唔到,但我係唔理解連登論調,支持BLM或者黑人搞事就係十惡不赦,要落哂地獄,黑人基佬就係低級人種,被打壓係自己攞黎。

美國係有機制懲治popo,咁BLM或其他議題就應該用返和理非愛心感化方式去爭取,唔好攪大件事迫人埋牆認同佢地咁野蠻? ??

當然打完一大堆,留名等人屌左膠大愛。
巴打不如你Google下再comment?
美國有無唔支持liberal同conservative 既法官?
例如moderate?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞