美國最高法院大法官金斯伯格病逝 終年87歲

407 回覆
42 Like 4 Dislike
如果我係五毛就拿拿臨拎QAnon的陰謀論嚟連登散播
話唔定會有50%以上人會信晒
Herd stupidity就真
咪以為6比3就唔會過啲LGBT官司至得架
同婚一過咗往後連保守派都要順勢而行
真係6-3 roe v wade 應該會係大戰場
都係嘅,但話唔定中間又兩三個唔堅定就好玩啦
越來越liberal
例如O‘Connnor
肯定

啱先出面見到個jewish conspiracy 嘅post
純粹第三者角度

美國需要保守派同基督教
作為煞車系統

否則極左會令架車衝落懸崖
平心而論
睇你講嘅美國人係邊啲囉
我估4chan舉壇歡騰

而連登同4chan相差唔遠
變6-3全程踩油變耶撚國就有份
你要咁諗你更加應該支持提個自由派
John Roberts本來就偏保守派佢走票某程度就係要平衡番
難度大囉
Robert之外仲有邊個會走票

不過Gorsuch之前支持將職場 性別平權保護包括埋性傾向
係有驚喜嘅
6-3嘅話滅國都似
一大堆宗教式反科學法律殺到
回應#108,太長唔quote

// 了解議題複雜性//
同連登仔講呢啲
巴打會唔會太睇得起佢哋

twitter手足響呢點會好啲
Gorsuch clerked for Kennedy
應該想繼續推平權
之前睇左篇文 講Kagan走位好勁 識得拎共識 佢先係Roberts court嘅MVP 甚至可以講Kagan court
之前個LGBT職場平權case 佢好似出左好多力揉合gorsuch個立場 仲俾gorsuch寫埋判詞
希望kagan發到奇效啦
我都唔預mitch mcconnell會有政治道德
再攞連登啲post去其他網站(少少懷疑已經有)唱衰香港人(TG嗰啲另外嘅平台知名度唔夠高)
連登仔精神分列都唔係第一日la
成日開口埋口左膠左膠
佢之前LA反墮胎先投贊成票
佢應該唔會變做自由派
但某D議題走票仲有少少機既
我記錯仲以為係clerk Scalia,佢哋兩個嘅憲法理解唔係好類似咩(聽講)
textualism
不過得意在早年共和黨勢力不過提親名D法官都走票
某程度上最高法院D法官其實個人好多都會偏向平衡就真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞