美國最高法院大法官金斯伯格病逝 終年87歲

407 回覆
42 Like 4 Dislike
4chan都叫國際化睇得出係玩膠多
亞洲人論壇真心覺得可以用toxic嚟形容
似PTT就真既
Sad but so true
之前好似同嗰度啲人交過手
有條五毛去r/Askhistorian度問六四武力清場嘅證據
咁我咪照直講

幾round之後佢就收皮
我係事後睇返佢啲comment history先知係五毛
or 小粉紅
個介面好“養眼”
比4%仔佔領
連登仔都成日搬台灣新聞但就係唔上吓ptt睇人民意
好似上次咁開放美豬成班連登仔打J
連台仔屌到PK要食瘦肉精都唔知
但自由派極左
無記錯以前r/the_donald啲人有時會真心交流post
連登
響乜嘢context下嘅「左」先?
同埋Ginsburg點樣左法
我地依家咪真心交流(圍爐)囉
有人講過嗰啲人好似係融合唔到當地文化嘅ABC
又係你件右膠
早一排RBG跌親個陣我已經諗佢可能真係會捱唔過
如果計埋佢個法官位入個選票度
真係唔係好知點揀biden同trump
我覺得你講既原因有道理既,但係共和黨內部睇人民既眉頭眼額轉勢亦都轉得好快,同埋Trump既政策係對中產最好,反移民(減低Government transfer),減稅,多年經濟學都表明中產先係社會既主力,就係咁美國先係過去4年係中國武漢肺炎之前將失業率降低。

另外民主黨每一次既「政治正確」show都係送分俾Trump,呢個就係點解Trump個人咁無公關但係仲企係台上既原因,只係lesser evil咁簡單。
點撚樣公關狗?

香港人有邊次武力示威既目的係搶劫?
香港人有無將警犬送上法庭既有效機制?

我屌你老母個爛臭閪你含撚啦去
1. 其實由尼克遜訪華之後,美國對華方針一直係友好,所以奧巴馬八年只係跟番一直以黎嘅方針,係特朗普突然改變方針,但班連登仔就話奧巴馬錯

2. 今次特朗普所謂「中東和平協議」,其實只係孤立巴勒斯坦,無助解決以巴問題

3. 好多香港人冇為世界上嘅弱勢發聲,仲要歧視人地(e.g.黑人/同性戀),照你邏輯,點解人地要幫香港人發聲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞