[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (22)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
日韓idol嗰啲都係隨碟附送 ?(特別版嗰D,香港以前都好興)
或者係AKB定乃木坂買一隻有一張投票

係fans自己要衝銷量,同唱片公司+歌手自己sell兩回事
但無話要你買幾多張 依家仲要送上門
忠實支持者 呢首歌
我想問問其實想入cd賣既話要點做?
有冇高手可以簡單講解
https://youtu.be/zgqcUe5950k

天地分裂 | 吳嘉熙 余香凝 | MV 製作花絮
我又記得我
有沒人解答到
到底點入貨賣
真喎
仲要因葵鬧得極肉酸
話人網絡欺凌、無知婦孺
吓?!
佢派台喎
即係喺連登出膠post 咪派吓膠囉

呢啲應該屌呀!
曾樂彤個格衰,但把聲唔算好差喎
kenny把聲先難聽,仲要唱左廿年都係咁,佢就真係浪費啲歌
https://youtu.be/1oEZfOP8l8M
睇埋佢地段making of 就feel 到種認真做7事既感覺
唔鐘意個page 但都同意佢講比起小妹妹個監製更值得屌
要鬧都應該鬧個監製(兼填詞)唔係個妹妹仔
佢作曲都有hook line可能係成首歌最可取
如果首歌係千禧年頭出嘅勵志兒歌由唐韋琪自己唱返
個觀感就fit晒
其實17歲唔細啦
為自己做嘅野負責係應該
當然因葵更應該鬧
但係當咩兒歌啫
首歌弱智就弱智啦
本身公司係英皇已經先天令人反感
後天唱live要咪嘴唔認仲爆粗
咁好難有人幫到佢
我覺得係柒在講到明買幾多隻有咩
又出single collection
最幣鷹王想強谷佢
係咪 hins 仔鬧情緒無心機作歌呀
唔知 mirror 做唔做倒
唔知關唔關動作指導事 但個妹妹嘅facial expression好7 好用力
Kenny把聲真係難聽micnlm都唔好得去邊 屎同屎比 叫做好少少咁
仲要走去唱親愛的祖國
基本上佢已經玩完
紅唔起都唔洗做返youtuber喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞