[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (22)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
暫時 豹姐 + AGA

MAMI 同 RB 未有
仲頂到
娑婆 LIVE
AGA live有Jace
娑婆acoustic
RB 要去 K11 IG 應該先睇到
左邊睇aga好sweet咁唱歌,右邊睇serrini係到爆粗嗌屌
我澄
想放棄RB
K11 真係有問題 唱歌就自我消音
REPLAY

https://www.facebook.com/watch/?v=616995795853131&extid=MBIcnyM9nrpCVmGn

豹姐 (都係想睇CAP片出黎 娑婆acoustic 真係無得彈)

https://youtu.be/f6UIqYZlN4c

AGA (Mad x 3AM (with SENZA A Cappella) 大大推薦 )

https://www.facebook.com/watch/?v=760838841435430&extid=h4d9L2VdxvNin0e8

RB
睇左Aga + RB
睇陳蕾now
呢個cover完全唔夾ian唱到好苦咁
班fans成日講到ian係唱作型才子 樂壇新希望咁
其實佢真係好普通
把聲係幾好聽嘅 但係可柔不可剛 音域窄 handle唔到唔同風格
高音成日炒
所以我揀左牙柳 (啫係Jer)
新希望咁大頂高帽果然fans係會ff自己偶像好勁
我對mirror 無特別感覺
但咁多個單飛入面
都係淨係會follow jer d 歌黎聽
由造星睇到依家
Mirror 其實改變唔少,而且有好多值得欣賞嘅地方,可惜viu有手好牌都唔識用

依家一半仔有曝光機會,一半仔有潛質但變左 youtuber、賣衫,但又無公司 job

而且好多人對佢地有偏見,未睇先 diu
呢條路預左難行
陳豹年尾會出碟!
華納真疊水
你真係唔知做團幾難
啲仔個個有自己諗法
Fans唔理智乜都鬧
有啲仔係自己唔生性真係無辦法做
鏡頭前你見幾積極正面係效果嚟㗎咋
ian把聲幾好,佢仲好新,只要搵個好老師多練習,唱功係可以改善。你聽返Eason hins初出道同而家嘅live功力都差好遠,好左好多

jer唱功較好,但我自己麻麻地佢個唱腔,我怕人chok住唱歌,唔自然,類似jj 周杰倫佢地咁,我知係佢地style,只係我個人感覺係唔太鐘意
其實佢都出咗道就嚟兩年
我有睇造星 嗰陣都幾睇好佢
但係佢出咗道嘅表現好似仲差過造星
Eason hins 初出道唱功已經好唔錯 之後只係更好
咁呢個真係要靠佢自己努力同堅持,成功無捷徑

我無跟得咁貼, 唔係fan,只係聽過佢少少live同首新歌
唔講太多 星期一聽啦各位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞