[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (22)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
Lm
曾樂彤首歌ok喎又咁多人屌
等緊陳蕾新歌
佢啲歌係個曲好多ok
問題係佢演繹唔到浪費晒啲班底
存在 找到一個人果啲全部搵其他人唱可以升lv 都唔知佢咩狗屎運啲曲次次唔差
屌得佢就緊係有原因 唔通真係盲反咩
原來永恆少年份詞都係樂儀寫
雖然唔係白幫人填詞
但次次見到micnlm糟蹋人地啲心血就好嬲
每次聽到micnlm 有好聽嘅新歌都會覺得真係好可惜...
又再一次浪費咗製作人嘅心血
如果俾第2個歌手唱真係會喪loop
但micnlm 把聲真係不了
存在 永少 找人果三首望住份詞係識唱
但完全同主唱者無關 純粹係曲詞入腦
《Channel新聞》AGA本週五同日出碟加開show無比興奮😎💕💕
@agaseen
AGA(江海迦)最近忙於準備線上音樂會和推出專輯,能夠在同一日(9月18日)舉行「YouTube Music Night with AGA」兼推出數碼專輯《So Called Love Songs》,久未開騷的AGA十分興奮,近兩星期閉關努力練習!

9月18日晚上9時,在AGA官方YouTube頻道可以收看「YouTube Music Night with AGA」線上音樂會。AGA為了這場一小時的音樂會,花了超過兩星期時間準備,對於音樂編排、流程等,都落足心機構思。是次音樂會由大師級人物Ted Lo擔任音樂總監,將AGA歌曲重編,帶來不一樣新鮮感。選曲集中於新碟《So Called Love Songs》內的歌曲,以unplug的格調呈現,由AGA細說每一段關係裡不一樣的「Love song」。

AGA興奮表示:「好耐無開騷,好開心今次有機會舉行一個Full show,現場演繹多首重編的love songs,當中我會首唱新歌《So Called Love Song》,非常期待。」同日亦會推出數碼專輯《So Called Love Songs》,至於實體專輯將會在9月28日推出。

這次「YouTube Music Night with AGA」邀請了師妹Jace陳凱詠,以及無伴奏合唱團SENZA A Cappella擔任嘉賓,一同與AGA jam歌。在首次綵排時,AGA與嘉賓們默契十足,出來效果令在場的製作團隊和工作人員直呼「好夾、好好聽!」,為AGA打了強心針。AGA繼續積極閉關練習,而且特地keep fit,希望當晚能以最好佳狀態見大家!
其實AGA有冇得/諗過轉下監製搵下突破
我由一加一/問好開始聽到see u next time
個腔冇乜變 曲風類似真心想佢有D新野玩下
AGA經理人係舒文
Damn
咁就一世聽一種style嘅Aga
絕對係今年top10
估唔solo拆伙都仲keep到高質

之前RK隻Curation 碟正到仆銜

仲以為一世冇得聽Kendy唱歌

Btw Kendy仲Patreon
阿 Jer 錄緊第三首歌
有好正嘅曲同詞
唔知係邊個嘅曲同詞呢 好期待
OK不再貼了

仲有 14-20 SEPT 時間表

YouTube Music Night with AGA
18.09.2020 (Fri) 9PM
PS. #36
唔撚係瓜
CM咁鐘意tvb架咩
Sor9膠左
自插

送上門添
刷榜賤招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞