[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (22)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
十月五號
星期一 Tmr 晚上九點 Dear Jane new Mv
我哋喺 #最後一間唱片舖 等你
如果你 來打氣 有信心撐到老
今年胡生係咪要上位了
見證唔到G Racie王君馨上ViuTV
CREDIT TO CHILL CLUB PO 新快速

Chill Club推介榜 第40週
1 4 再聚 林二汶
2 5 迴光物語 Jer柳應廷
3 NEW 春夏秋冬A Balloon's Journey 張國榮
4 3 特倫斯夢遊仙境 林家謙
5 7 如何忍眼淚 鄭秀文
6 6 感情這回事 陳柏宇
7 NEW 隔離 Jace陳凱泳
8 8 次元壁 林欣彤
9 10 鯨落 Ian陳卓賢
10 NEW 眼淚的堅強 周慧敏
再聚今個星期冠ViuTV,下星期冠903,另兩個電台都喺榜上,有機四台冠
佢今年續左約
自己都忍唔住笑
陳健安 On Chan - 時光邊緣的人 How To Stop Time (Official Music Video)
https://youtu.be/QqzVA3-1YTw
其實係verse太低音似讀歌
入到chorus都ok
覺得Serrini呢隻碟d歌都係講緊場運動/或者支那
旋轉with me勁似講緊上年之後d支那人對佢又愛又恨咁
蝸牛都唔錯
同埋尋日Chill club 小肥同劉浩龍首新歌都唔差
好好聽
你睇埋粉碎糖果屋啲歌詞
今年樂壇八成嘅歌都套到入香港/運動
網絡安全隱患咪就係金音獎之後,中国網民畀佢嘅稱謂
越活越惹禍、離原都好明顯講乜
前者七一出,~旋轉with me*十一出
歌單:
Jace & 林家謙 - 隔離
Jace - 一人之境
林家謙 - 天生二品
Jace & 林家謙 - 特倫斯夢遊仙境
唔敢聽最後一首
係咪變左災難
以呢個LIVE 嘅隔離 我覺得JACE 單人會更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞