[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (22)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
屌你老味黃妍上chillclub到底係錄撚左啲咩 又無接受訪問即係唔係正式嘉賓啦 依家冠又唔係out撚左 即係錄chill club推介但佢個化妝師寫漏推介?

但呢個人既story又似係錄chill club架喎
第一個story出左幾分鐘之後就有第二個story
Casada仲係度
幾時冠佢想睇佢會唔會上黎唱
下星期似冠Casada,期待G Racie現身ViuTV
好想睇Viutv點處理蝸牛同埋burn out
係咪只可以上兩首,Ian今個星期用Thor個quota
Dear jane 新歌已出曲風幾正幾rock
反而聽左兩次都唔覺有咩PUNCHLINE
就係好DJ STYLE 嘅野

可能出左詞會容易啲了解同有深刻感受
以後唔再支持cath 一講親佢都比人負評
支持其他音樂人算
聽下深夜告別練習同美男子與香煙先
林家謙幾時有機會唱特倫斯live
尋晚大好機會走去唱一人之境
如果唔係葉巧琳老得濟一早收你皮啦黃妍
無實力點樣出道一年就出碟+開騷 抵比人反
有少少覺得佢出完首歌先發現原來係搞鳩自己
出左首唔係幾唱到live嘅歌
就好似潛水咁
https://www.facebook.com/101909377901603/posts/332417588184113/?extid=M0UhwszhNQmCG7jE&d=n

啱啱再出左其中四首
有kkbox可以聽下

安仔個首幾驚喜
其實實用需要佢唱live又唔駛用全假音黎唱既 當係acoustic版本囉
Tvb
地球來的人穩唔穩十大
啱啱睇完chill club
小巧+Thor同小巧+Jay合唱好正
但Jay 羅敏莊唱年輕人們真係好怪⋯⋯
唔係唱得差但呢首真係得周爸唱先有feel
佢兩個唱好似一個太老一個太後生咁
又完全冇周爸嗰種鼓勵嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞