移民失敗風向撚係咁話去英國乞食

420 回覆
437 Like 44 Dislike
唔難, 欠卡數咪直頭負儲蓄
咁你叻仔
mpf條數一唔對路已經要㩒波
正常有bno果班都做左一段時間野,我簡單當人人戶口有30萬,如果到時有30萬人走(90年代係呢個數) ,其中10萬人有mpf(3人家庭,1人做野,已經好保守), 咁已經300億

到時中央一定泵水救港,香港强大了
健康碼就已經係
等 visa 批
無BNO 父母藍 只可以共享大灣區榮耀 仲想我點?
泵咩水,直頭放棄香港,香港無外國支持,第時連大灣區都埋唔到堆
因為英國都要回流香港搵錢
真係唔怪得澳門連登班人一早咬定香港人BNO最終都唔會移到民睇黎澳門人的確係比港狗更有獨立思考
natural selection都西走你先啦
應該咁講要移既一早準備好曬,最遲既上年反收例已經準備緊,要靠bno先移到,家底人脈多數係差啲嗰班,真係對英國乜9都唔知,而家先開始理解吓,以前從來無諗過既人
咁都有好多學生手足既 佢地好多想走都走唔到
冇技術喺香港都可以乞食,所以唔好以為打份冇嘢學嘅工好爽.
係香港又有乜生活
做順民都做到覺得自己好威,踩走嘅人
你地慢慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞