移民失敗風向撚係咁話去英國乞食

420 回覆
437 Like 44 Dislike
所以我估幾年五十萬,跟住中共就頂唔順要落閘
未供滿,只可以套到五球,其餘係基金、股票同cash
咁少錢...依家開始儲囉...
但去到預咗揾唔到工要乞食,個女仲好細個
我估仲少

樓市一受壓港共就會出手

喺佢無能力阻止你之前一定會用盡手段去迫香港人過 " 正常 " 生活
民主運動成功爭取走佬
咁又唔會搵唔到,最多低級d
咁更加係鬥快走
鬼佬崇尚果種係真正嘅生活,唔係靠物質
藍屎走先過人啦
不過因為香港人咁多後路,抗爭自總會半桶水
我都會走左人,理得香港死
真,所以我地要幫手頂住
移民係受苦 但可以帶走錢同人才 加速香港同中共經濟收皮 最後個個都受苦 真正攬炒
移民係頭一兩年難捱姐講真
自由何價?

有得走又嫌三嫌四 抵做大灣區人啦
睇死有呢種心態既人 從來唔會為香港民主發展做任何一樣野
做過下功課,好似話英國因為好多人既第一部車係老豆留落黎,
所以自自然然英國人好多都係用棍波車。
有D 網頁甚至話英國自動波車有D地方係會冇零件維修
英國買樓放租看似幾厘回報,但扣除40%税得返三兩厘,養得邊個?
話失敗個班等內循環黎到香港就連倒屎都冇得你做,有覺悟唔走就冇所謂,失敗個班剩係幻想中國好香港好,病毒就比到你,成班傻閪
佢地話外國唔係想像中咁好 好多歧視 d生活又唔會適應到 反正我信了
但為咗攬炒 受苦都要去 最重要係帶走晒d錢同人才
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞