移民失敗風向撚係咁話去英國乞食

420 回覆
437 Like 44 Dislike
啱呀
我個朋友賣左香港層樓,拎住成千萬 下個月帶埋個女過英國,
話最先會帶住個女每個郡住下先決定落戶邊度
香港有無物業 有拿拿聲賣左佢 拎幾球野過去都頂到一年半載既
推 結果出爐:民主派63%反對留任 支持僅2成 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/2167501
香港冇物業啦,加埋積蓄都係得百零二百萬咋
碗都變完 你講開乜嘢話?
中產或離地中產要諗人工少一大截,但搵萬零二萬果d擔心咩,你去到外國都係搵得咁上下,但香港租屋幾錢,外國租屋幾錢,你係香港唔係搵得多,但物價指數咁高,係香港生活都唔易,有番十零萬帶過去以防短時間內搵唔到野做
移到先得架 你估個個都有BNO咩

你地就拍拍羅友走人真係好
有少少錢嘅要做低級不如唔做
郁係個句,去到英國做老麥都生活到
一係屌你搵唔到食 一係屌人呃資源
香港過去80年代尾90年代頭既移民潮case study係d後生易左上位,何妖7婆都係呢水人,政府同公司無人咪係下面升上去囉,於是佢地果代就算係廢人都易上位

但今次香港我覺得大6會用專才入黎香港,所以香港一定贏到開巷喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞