移民失敗風向撚係咁話去英國乞食

420 回覆
437 Like 44 Dislike
其實香港法治一向都係咁,今次反修例將連登仔口中嘅所謂行之有效法嘅治制度嘅漏洞爆哂出黎
根本好多香港人有份攪到香港今日咁,金錢至上咩都唔理,而家香港一出事就拍拍蘿柚走佬
舊年未一班抗爭者出去抗爭,但好多香港人唔係留低支持,而係走都走唔切

所以話香港人係抵撚死
香港由回歸前都而家一向都冇三權分立,你而家先醒覺?

香港攪都今日咁要多得d金錢至上嘅香港人

利申︰我就唔係金錢至上
其實係你呢種人殺到埋身先醒覺,先攪到今日咁
過去咁多年一味金錢至上,唔會去諗點樣令個社會變得更民主更自由

而家就拍拍蘿柚走人,如果香港人真係要入咩再教育營,你呢種人係幫兇
同自己意見唔同就話人分化
癲狗一隻,你慢慢吠
我d祖先無份令共產黨上堂,但金錢至上嘅香港人(包括閣下)有份攪到香港今日咁
如果遲啲中共真係打台灣我驚香港人飯都無得食咋仲民主自由,似足水災救上帝打救個神父,而家美國英國咪俾晒橡皮艇直昇機囉仲唔滿足
唔好將食飯同民主自由對立啦冇民主自由先係冇飯食嘅原因
我d祖先無份令共產黨上,但金錢至上嘅香港人(包括閣下)有份攪到香港今日咁
俾香港獨立埋如果真係打仗你估真係有運輸入到香港咩,民主自由真係唔包有冇飯食喎
香港獨立唔等於民主自由特別比連登仔呢種人話事的話

我亦反對香港獨立
香港人點會放棄搵 錢
搵十皮又話自己窮
但你自己回想學生嗰陣幾千都係咁生活
香港唔獨立點會有民主自由啊
根本要大陸有民主自由,香港先有民主自由

係D on9仔一日到黑嗌香港獨立,又話同中國大陸切割
咁我向司法機構投訴律政司落order撤銷檢控仲有冇用
家下香港肯做都唔見得會賺多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞