★J慧中時間又到了!(151)

1001 回覆
1 Like 13 Dislike
有無啲係300/呎
去到外國都咁貴
想去啲生活指數低地方多啲
對比香港,照睇租金唔貴,食物自己煮都唔貴,上網,交通費,稅率嗰啲貴過香港

醫療一定英國好好多,香港公立醫院只招呼蝗咁滯,英國交咗保費唔會咁

唔住倫敦會平啲,去利物浦嗰啲,但我睇搵工倫敦會好啲嘅
好豪華啦,40~50萬鎊已經house, 1200~1300呎freehold, 可申請花園擴建
聽住先
條友成日都係得咀炮
睇睇佢八月同劉鶴傾咩刁
水尾,不過華爾街投咗落支那嘅錢未走得晒

可以禁止美國聯邦退休基金,各類政府基金投資港股,遲早問題,另外限制美資投資黨企,禁購支共債,咁華爾街都冇乜嘢買
有studio apartment , 700~800鎊租
有咩區推薦
最多咪鬥沒收對方資產

反正死嘅係美國民主黨, 華爾街財團, 改革開放派呢啲食開兩家茶禮嘅雙面人
台灣要投資球六港紙做實體業務,請兩個台灣本地人,捱三年,要預蝕晒先得

早5年前就簡單,開間物業管理公司管自己層樓就係,結果玩爛咗,好多人一年後入籍冇去過台灣,有病返台灣睇唔使錢
老貓可以食二手老麥,一蚊都唔洗比
睇呢個channel ,香港人嚟,去咗十零年,video下面有link ,貼地嘅,記得睇埋廣告,免得冇心機出片

https://www.youtube.com/channel/UC3XfCBpqulUMn1Mgmp4gfqQ
老貓 = 支鬼DNA
thx
沒收支共大撚鑊,淨係4大支銀行喺美國資產都夠做,仲有其他支共公司買落嘅地皮,物業各種
我最近都係睇佢
班官啲老婆囝囡私人財產仲有
8月中仲有個貿易談判,應該係睇吓第一期究竟完成幾多%, 做唔到就取消協議,加關稅去25~45%,等如直接叫你唔好做美水生意,支共玩撚死埋香港,偷雞轉口美國都唔得,例如大部份喺支那做,淨返少部份香港做可以打Made in Hong Kong , 免關稅,美帝可以隻眼開隻眼閉,家陣冇埋,玩撚完
今日港股跌到仆街,根本香港股市打莊一向美資為主,如果佢哋散水,得返支資塘水滾塘魚,冇創造外匯能力,成個離岸a股格局,玩撚完
RICH NO DIE
老貓識跳解放軍未?可以係樓下公園COW死大媽
習加速確實好撚嘢,幾年搞掂支共累積30年嘅家底,家吓仲要同美帝玩太空軍事競賽,睇怕印假美金假歐元唔會太遠嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞