K-hiphop 討論區 (16) - 洗定PATPAT坐等10月SMTM9

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
笑死 見到都好多香港account fol咗kid milli個料理ac係咪呢到啲人黎
呀想問大家覺得用apple music好定Spotify
我自己用緊Spotify 但覺得佢有時出歌好慢
仲有啲歌係無 比如crush jessi新專個啲
諗緊好無轉會去apple music因為佢地都有上架
我唔會轉會啊 呢到個最多係soundcloud聽下
轉唔到會係因為我build左好多playlist 勁多歌
轉會有排整
唔怕麻煩melon最好
早排轉返apple music 不過有啲歌都係冇
出歌我諗差唔多時間 有啲都要等成個禮拜
Crush既話 由pnation出既歌最多都係有佢上年隻碟之後出既都冇
就係勁怕麻煩見到自己Spotify咁多歌
轉會已經覺得好辛苦
但兩邊連signhere啲歌都無 好撚無奈
我以為係地區問題無
但人地apple music又有
同埋apple啲分類好似乾淨啲 spotify有時一個歌手會search到幾個名重複 分開曬佢啲專輯
Pnation嘅歌 香港spotify都冇

Btw因為我有時會轉apple store地區
登出完再登入返 啲歌又要down過
上次唔係有巴打email問過?應該係地區問題
Apple Music都會無啦啦斬開啲專輯好煩
不過我一開始就係用Apple music所以都係繼續用
大家平時得閒都鍾意睇following消遣時間?
一直都係用spotify 用開想轉都轉唔到
無既歌唯有download放入去
反正有時可能下載個live版既聽仲好聽
係我問的佢個陣答我係版權問題
同埋apple music啲人話好多歌有時會突然間無咗
但spotify無呢個問題
我自己無野做會睇下佢地fol啲咩
比如我見到giriboy fol佐好多狗ac同Lego ac
Groovyroom gyujeong fol咗幾個大波妹
Punchnello都fol好多貓貓account

屌 我真係好撚無聊
之前就係咁轉左去spotify
cls
你好有心
我已經好多年冇down歌入歌好煩
最多都係telegram用bot 將youtube啲片轉mp3 然後喺tg聽算
https://www.youtube.com/watch?v=_neJJfo8Y_8&ab_channel=YYJ

come back - 金孝恩 (Feat. Leellamarz & Hash Swan & Skinny Brown) 中韓歌詞
原來就係你自己
我仲諗住地區問題=版權問題我唔知有咩分別
得閒無野做先會咁當興趣咁做
呀spotify無咗好多coogie啲歌
Up同emo1同埋sik-k合作專都無咗
Apple Music都無咗
屌呀 點解會咁

有無巴打可以翻譯剩係睇得明閑頭句spotify youtube(?)
佢話等一等會再上返啲歌
睇黎落哂架
Youtube可能係youtube music?

巴打你都唔係完全唔識韓文喎
Spotify, YouTube個邊等多一陣間啲歌會重新上架架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞