K-hiphop 討論區 (16) - 洗定PATPAT坐等10月SMTM9

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
佢真係韓國最勁既女RAPPER
[Full Album]김효은(Kim Hyo-Eun) - LOVE-HATE

https://www.youtube.com/watch?v=GQB-x8ePHxQ&ab_channel=%EC%B5%9C%EC%98%B9%EC%A1%B8

今次行autotune
搞到把聲好似ASH ISLAND同埋CHANGMO咁
ambition啲人都鐘意玩autotone
hash好似少?
暫時最鍾意feat rakon嗰首 rakon把聲真係好有魅力 同個樣成反比

其實金孝恩玩EMO都幾適合佢
我直情係顛覆曬我對金孝恩嘅睇法
我本身以為佢唱開啲勁metal feel味道嘅歌
好似justhis個種發炮式rap
點知今次唱埋啲小情歌令我勁驚訝
原來佢都有溫柔嘅一面
仲要首首都好聽
鐵漢柔情
不過佢唔知係咪同女朋友分手先係咁寫情歌
首her就係
我都係 真係顛覆晒
順住聽以為得一兩首係
點知成隻碟都係 不過好聽
所以真係好驚喜
發現左佢新嘅一面
聽返上隻碟 真係兩回事
我都係鍾意佢初初16年隻my ambition多好多 佢嗰隻令我迷上咗孝恩同justhis 佢把聲玩返啲old school boombap會吸引啲
佢既風格由沉實>咆哮>autotune 情歌

佢高等3幫youngji feat嗰陣都係全程好狂野
仲有佢band嗰段verse 最後叫出嚟既聲好撚好j

Kid Milli開咗料理ac 無聊去睇下佢fol咗邊個
點知見到佢fol 咗黃page
果然係將武漢肺炎直接寫落歌詞到嘅男人
屌笑死 又唔似係錯手
但呢個account係介紹餐廳唔係煮野食

唔理啦fol佐就當係黃絲藝人
痴線我對佢嘅認知仲留喺
BITION BOYS !!!
邊首歌
https://youtu.be/LiAA9P3urmc
feat Yovng trucker嘅 歌名唔識讀
仲要佢fol嘅page唔係韓文就英文
零零舍舍見到呢個黃page係中文 勁顯眼
Yovng trucker = qwala?
呢個好有可能
因為見到佢之前就算垃圾WHO改咗名都照寫武漢肺炎落歌詞到
有大陸人玻璃心dm問佢 但係佢個理由太合理
話係因為未改名之前已經寫好曬歌詞send咗出去
所以從來無俾過小粉紅圍插
唔理啦 我當佢邊暗串邊賺錢
係呀 改咗名
希望班小粉紅咪撚煩鳩kid milli
邊暗串邊賺人仔 至啱
Sor我打錯字
佢本身就已經大把錢賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞